Kontakta oss

Sledtrax projektskoter

POLARIS BOOST 155” – PROJEKTMASKINENS FÖRSTA BENSTRÄCKARE!

Äntligen blev det läge att rasta årets projektmaskin vilket är en Polaris Boost 155”. En brutalt kraftfull maskin som nu är fulladdad med utrustning och tillbehör. Vi kommer att testa denna maxade maskin hårt under kommande säsong. Häng med på berättelsen om jungfrufärden för 2023!

Projektmaskinen för 2023

Om ni hängt med tidigare under vintern så kanske ni har koll på vad detta är för en maskin och vad vi gjort för ändringar på den. Men vi kör en snabb genomgång så att alla är med på spåret. Skotern i fråga är den redan brutala lössnödräparen som Polaris kom med i fjol. En Polaris Patriot Boost RMK Khaos Slash 155, som vi väljer att kalla Boost 155 för att göra saken lite enklare.

För att göra denna snöskoter mer personlig och ta köregenskaperna till nästa nivå har vi tagit hjälp av bland annat Motorhuset, Modshop, Öhlins Center, Zbroz Racing samt Swetown. Vi pratar lätta Skinz helium huven, boggieskensförstärkare från motorhusets varumärke Airline, variatorkitt, Stötdämpare från Öhlins, Zbroz framvagn inklusive styrspindlar, skidgummin från Durapro samt ett läckert dekalkitt från Swetown.

Dagens snöskotrar börjar vara så pass bra direkt från kartong att många inte behöver göra några direkta ändringar på dem. Så känner vi delvis inför denna projektmaskin – vilket känns lite kontraproduktivt. Men vi har valt att inte gå på de mest extrema lösningarna, jaga mer effekt eller ändra på köregenskaperna allt för mycket, utan snarare bevara dem och säkra att skotern skall hålla för alla äventyr som komma skall.

Detta samtidigt som vi vill lyfta fram en del av den riktigt läckra utrustning som finns på marknaden. Det blev helt enkelt mer fokus på att anpassa skotern efter eget behov, smak och tycke. Så om än vissa av våra modifikationer främst tillför stilpoäng så anser vi att denna utrustning är rätt för våra planer för kommande säsong, vilket är en resa som ni skall få följa med på!

Färdigskruvat i maskinen – nu kör vi!

Dagen för premiären erbjuder sparsamma mängder med snö vilket gör att det är med viss försiktighet vi tar oss fram. Vi passar på att ställa ner kompressionen på Öhlins-dämparna och gör dem så mjuka och förlåtande som vi bara kan tänka oss. Detta för att få en så följsam maskin som möjligt men även för att få lågt tryck på skidor när vi burkar fram över myrarna. Det känns nämligen lätt att ta i tuvor om man lägger ner skidorna idag, vilket vi såklart vill undvika.

När vi äntligen är igång så är det med ett stort leende som vi far fram och skidorna tittar ofta upp mot himmelen, det finns riktigt bra med effekt och variatorerna tycks lira riktigt bra med kalibreringen från Motorhuset. Trots den luftiga snön greppar det på ordentligt och det sliter bra i armarna när man släpper lös de 180 hästarna över ängarna!

Skräckblandad förtjusning med Polaris BOOST 155

Det går snabbt att bygga fart och vi får hejda oss när vi svänger in i skogen för här sitter mycket av snön kvar i träden och det är lätt att träffa stubbar eller stenar som är förklädda till mjuka fina ”pillows”. Med en skräckblandad förtjusning gasar vi på genom skogen för att ta oss ut på myrarna till säkrare marker och det är väl här ute, på de öppna områdena, som vi får aningar om vad maskinen har att erbjuda. Det är barnsligt roligt att burka omkring och låta svängarna övergå till skidres, om och om igen. Några backar är det dock inte tal om att testa ännu och denna premiärtur är bara att anse som ett smakprov.

Lekfullheten på maskinen känns på topp och det är lätt att körningen blir mer actionfylld än vad föret tillåter. Så efter ett antal svängar och några hopp känner vi att det är läge att avbryta för att komma åter en annan dag när snötäcket blivit bättre. Efter denna premiärtur känns skotern otroligt kapabel och vi ser nu fram emot mängder av snö för att få se vad denna maskin egentligen går för!

Beställ dina egna delar för din snöskoter:

MODSHOP

ÖHLINS

MOTORHUSET

ZBROZ RACING

SKINZ PROTECTIVE GEAR

SWETOWN

Glöm inte att prenumerera på Sledtrax Nyhetsbrev med chansen att vinna massvis med nya produkter varje månad.

Gillar du kläderna? Titta in KLIM

Försäkra din Snöskoter via SVEDEA

Läs fler Sledtrax Testar

Kontakta din lokala Polaris handlare:

NORRA SVERIGE:

UMEÅ TERRÄNG & MOTOR

MOTORHALLEN

LINDROTHS MOTORCENTER

KALIX MASKINER

MINAB

TIDY POWERSPORTS

SN MOTORSERVICE

BILHUSET I PITEÅ

YNGVESSONS MASKIN

HÄLLGRENS MOTOR

CAMP GAUTO

MELLERSTA SVERIGE:

BIRGERSSONS BENSIN

POWERSPORT CENTER

SALAB

TRACK & TRAIL

ABRIS SJÖ & SNÖ

STRANDBERGETS MOTOR

EFFEKT POWERSTORE

MOTORHUSET

PROENGINE

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax projektskoter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen