Kontakta oss

Sledtrax projektskoter

POLARIS KHAOS 9R – PROJEKTMASKIN SUMMERAS!

Sledtrax Polaris RMK Khaos 9R projektmaskin har verkligen varit en adrenalinfylld upplevelse att köra under denna säsong. Från hämtningen hos Tordsmotorservice till de roliga ombyggnationerna har den fortsatt att överraska och imponera. Tyvärr lider även denna vinter och vår resa tillsammans med projektmaskinen mot sitt slut men oj, vilken säsong man fått bakom styret på denna smått galna maskin!

Starten på vårt hittills häftigaste bygge.

Vi började denna resa med att beställa en Polaris Khaos 9R i 146” utförande och varför vi valde just de berodde på några olika anledningar.  Dels har vi en större kylare än på 155” utförandet, och sen är tunneln kortare vilket gjorde att vi fick möjligheten att testa en super shorty skoter. Det vill säga en tunnel som är kort på 146” maskinen blir ännu kortare i förhållande till den 154” långa mattan vi monterade. Och det här blev verkligen lyckat då skotern blir än mer busig och det känns inte att man har en tunnel även i djup snö. Dock har man fått hålla tungan rätt i munnen då man lätt kan stegra över när ingenting finns kvar som en “wheelie bar” och greppet från tretumskammarna blev smått galet. Vill man klättra brant skulle man nog med fördel kunna kapa ner kammarna en centimeter och spänna ihop balataremmen mer.

Extra allt

När vi körde igång bygget så har vi gått igenom i princip hela skotern och fjädringen uppgraderades med Öhlinare. Samtidigt monterades Iceage boggieskenor tillsammans med deras Elevate framvagn som har sett till att förstärka upp men även gett högre markfrigång. Trots en del smällar i stockar och stenar under säsongen så ser allt fortfarande ut som när det monterades. Fjädringen har vi också testat att justera beroende på tycke och smak men även efter föret så nu under våren har vi kört lite hårdare inställningar då snön är mer kompakt och det blir någon flygtur ibland. Nu på sluttampen har vi dessutom byggt tillbaka den i 146” utförande men med Iceage boggieskenor och en Challenger extreme matta med 64mm kammar. Det gjordes också för att den skulle bli busigare att köra när det inte är dom djupaste puderdagarna. Så numera kan vi åka med skidorna i luften även på rätt packad snö men de beror inte enbart på mattan.

Vässad drivlina

Ni som hängt med eller sett videon på bygget vet att vi mappat om motorn som ger ett bättre register, den redan vassa motorn fick således bättre gassvar, mer effekt från låga varv tills den sjunger ut en bra bit över 8000 varv. Med mer effekt så har vi anpassat variatorerna med Ibexx variatorkittet som fungerat väldigt bra. De ställbara ramperna har vi enkelt kunnat ställa om för att matcha ändringarna med olika mattor och drevning. Vi kan lova att det nya styret från Cheetah factory racing har satts på prov då vi trycker in gashandtaget, nu bär det iväg helt galet bra och nått som man blir påmind vid varje tur bakom styret på vårat projektmonster.

Summa summarum

I och med dessa rader går vintern och detta projekt i rask takt mot sitt slut och vi kan verkligen säga att vi lyckades med att bygga den hittils lekfullaste projektskotern i Sledtrax historia. Nu får vi vila upp oss och hoppas på en ny säsong fylld av glädjefyllda dagar bakom styret med massor av snö.

Försäkra din Snöskoter via SVEDEA

Försäkra din Snöskoter via DINA FÖRSÄKRINGAR

Gillar du kläderna? Titta in KLIM

Läs några Sledtrax Testar

Kontakta din lokala Polaris handlare:

NORRA SVERIGE:

LINDROTHS MOTORCENTER

TORD´S MOTORSERVICE

KALIX MASKINER

HÄLLGRENS MOTOR

TIDY POWERSPORTS

BILHUSET I PITEÅ

YNGVESSONS MASKIN

CAMP GAUTO

MELLERSTA SVERIGE:

LAPAB

EFFEKT POWERSTORE

ABRIS SJÖ & SNÖ

ÅSARNAS SKOTERSERVICE

MOTORHUSET

POWERSPORT CENTER

PROENGINE

Stort Tack till projektets samarbetspartners:

ICEAGE PERFORMANCE

SKINZ PROTECTIVE GEAR

MAPTUN

ÖHLINS

TORD´S MOTORSERVICE

DUELL

SWETOWN

MODSHOP

SECO SEATCOVERS

IBEXX

SLÄP IN THE FACE

CHEETAH FACTORY RACING

OXBOW

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax projektskoter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen