Kontakta oss

Sledtrax projektskoter

POLARIS 9R – PROJEKTET RÖR PÅ SIG!

Ett projekt med högt ställda förväntningar är precis vad vi gjorde av vår Polaris 9R som utrustats med det mesta man kan hitta på eftermarknaden. Vi har gått igenom själva bygget tidigare på SledtraxTV men hur är denna maskin att köra? Vi har både positiva och mindre lyckade egenskaper med bygget som ni ska få ta del av nu!

Ett recept är inte alltid lyckat.

Ni som har hängt med vet att vi byggt om denna Polaris Khaos 9R rätt radikalt och vi har faktiskt gjort förändringar som vi behöver jobba mer på för att optimera köregenskaperna. Det vi gjorde när vi förlängde skotern från 146” till 154” var att vi använt en ski-doo matta med väldigt styva 3” kammar. Och fästet i den är galet bra som i sin tur gjort att den reser väldigt lätt, faktiskt mer än med 146” matta. Det är sjukt kul men kan bli jobbigt i brant terräng där man vill ha mer kontroll på maskinen. Det smidiga med Khaosen är att vi kan korta balataremmen fram i boggin för att få till maskinen mer som en Pro. Den är mer kontrollerad med skidorna mer i snön än i luften vilket vi tror blir bra på vår projektmaskin. Förhoppningsvis kommer den fortfarande att vara riktigt busig men på ett mer kontrollerat sätt.

Varning, skott kommer!

Ja ungefär så känns det när man trycker in ”avtryckaren” gashandtaget på vår projektmaskin. Mappningen på den redan galna motorn tillsammans med variatorkittet ger direkt en känsla av tiderna när man hade en fulltrimmad pro open maskin. Helt galet hur bra men kan få en skoter att gå med rätt enkla medel numera. Och i skogen är det väldigt skönt när man ska ta sig över bäckar och stockar då man lätt kan lyfta på skidorna med den rappa karaktären. Det är såklart många fördelar att skotern har bra fäste och går bra men även med en imponerande acceleration och förmåga att klättra i brant terräng, kan maskinen vara en utmaning att hantera. Detta är inte en nackdel för de som söker extrem prestanda, men det är viktigt att vara medveten om maskinens natur innan man ger sig ut.

Fjädringen är länken mellan styret och snön.

Att uppgradera vår Polaris Khaos 9R med Öhlins stötdämpare har verkligen tagit fjädringen till en helt ny nivå. Öhlins, kända för sin ledande teknologi och precision inom fjädringssystem, erbjuder en anpassningsbar och robust lösning som är skräddarsydd för de mest krävande förhållandena. Med dessa stötdämpare installerade har vår skoter blivit grymt bra på att absorbera ojämnheter, oavsett om det är djupa spår, stora hopp eller lössnö i terrängen.Öhlins stötdämparna har gjort det möjligt att finjustera fjädringsinställningarna till en perfekt balans mellan komfort och prestanda, vilket gör vår Polaris Khaos 9R till en ännu mer mångsidig och njutbar maskin att köra under alla förhållanden.

Nästa äventyr väntar runt hörnet.

Med uppgraderingar som bland annat de omtalade Öhlins stötdämparna, en optimerad drivlina och skräddarsydda tillbehör för ultimat prestanda, har vi skapat en maskin som inte bara levererar adrenalinfyllda upplevelser men också fylld med passion från de ledande eftermarknads leverantörerna. Vi är ivriga att dela med oss av fler äventyr, upptäckter och insikter när vi fortsätter att utforska gränserna för denna maskin. Varje snöflinga och varje tur blir en del av vår berättelse på Sledtrax, och vi lovar att våra kommande artiklar med projektskotern kommer att vara riktigt intressanta. Kanske är det dags att bygga om den igen till 146” inför vårkörningen? Följ med oss för att inte missa något! 

Försäkra din Snöskoter via DINA FÖRSÄKRINGAR

Försäkra din Snöskoter via SVEDEA

Gillar du kläderna? Titta in KLIM

Läs några Sledtrax Testar

Beställ din POLARIS SNOWCHECK

Stort Tack till projektets samarbetspartners:

ICEAGE PERFORMANCE

SKINZ PROTECTIVE GEAR

MAPTUN

ÖHLINS

TORD´S MOTORSERVICE

DUELL

SWETOWN

MODSHOP

SECO SEATCOVERS

IBEXX

SLÄP IN THE FACE

CHEETAH FACTORY RACING

OXBOW

Kontakta din lokala Polaris handlare:

NORRA SVERIGE:

LINDROTHS MOTORCENTER

TORD´S MOTORSERVICE

KALIX MASKINER

HÄLLGRENS MOTOR

TIDY POWERSPORTS

BILHUSET I PITEÅ

YNGVESSONS MASKIN

CAMP GAUTO

MELLERSTA SVERIGE:

LAPAB

EFFEKT POWERSTORE

ABRIS SJÖ & SNÖ

ÅSARNAS SKOTERSERVICE

MOTORHUSET

POWERSPORT CENTER

SALAB

PROENGINE

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax projektskoter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen