Kontakta oss

Reportage

POLARIS – FRAMTIDENS SNÖSKOTRAR DEL TVÅ

I denna miniserie och avslutade del av ”Polaris behind the scenes” fick vi träffa Ben Dieter som är den tidigare Director of Engineer at snowmobile division hos Polaris. Är ni nyfikna på hur framtidens produktutveckling kommer att se ut och vad vi som konsumenter ska förvänta oss från Polaris i framtiden så ska ni läsa detta reportage.

Ben Dieter längst till höger

Berätta lite mer om din roll på Polaris?

Jag har jobbat på Polaris i över 20 år med en bakgrund som ingenjör. Det är mitt team som tar feedback från kunderna och ser till att vi gör maskinerna efter vad som efterfrågas. Vi ansvarar för att leda projekten, utformningen och designen samt all utveckling och verifikationer för att se till att maskinen är redo för att gå i produktion. Men det är inte bara mitt verk utan hela vårt teams ambition som gör detta möjligt. Vi kallar oss själva ”The best team on snow” säger Ben och skrattar till.

Ni har under tre vintermånader haft en testingenjör här i Sverige från Polaris, Justin med sin fru, kan du berätta varför han varit här?

För att komma närmare till våra kunder och att riktigt kunna förstå vad våra nordiska kunder värdesätter. Att ta reda på vad dem vill se i framtida snöskotrar och tillbehör. Vi vill få samma erfarenheter av våra produkter som våra kunder i den här nordiska regionen får. Att gå i samma fotspår som våra kunder ger oss en förståelse hur våra användare lever och nyttjar våra produkter, vad som funkar bra och vad som måste förbättras. Även vid problem så finns vi på plats för att kunna analysera och lösa dem på ett smidigt sätt.

Vad är syftet med er resa till Sverige?

Vi älskar att träffa våra kunder och återförsäljare för att få deras feedback om maskinerna för att bättre kunna förstå vad dem gillar med våra produkter och vad som behöver ändras. För att hitta nya sätt att förbättra Polaris utbud samt skapa relationer med våra användare.

Ni har ju precis släpps Nordic Pro och Titan fyrtaktare, hur ser ni den framtida utvecklingen för fyrtaktare?

Nordiska kunder uppskattar fyrtaktare av flera anledningar, till stor del av bränsleekonomiska skäl men också pålitligheten, hållbarheten samt enkelheten att äga och använda. Detta ser vi framförallt hos nyttokunder och dem som använder sin maskin för arbete. Vi ser det som en nyckel till en möjlighet att kunna växa, ta fler marknadsandelar och ge kunden det dem efterfrågar.

Johan Didriksson & Ben Dieter

Kommer det fler fyrtaktare framöver?

Vi lyssnar alltid på våra kunder och på vad de vill se. Vi börjar med dessa två maskiner men du kommer förmodligen få se en expansion av detta segment i framtiden ju fler kunder som använder våra fyrtaktsmaskiner.

Hur ser du på framtiden för Polaris?

Vi satsar just nu och gör en stor investering för att växa i Norden. Som ni säkert ser i vårt modellutbud har vi släppt specifika modeller för Norden efter feedback och efterfrågan från våra Nordiska länder. Vi kommer fortsättningsvis jobba på samma sätt för att ta fram eftertraktade modeller för er marknad.

Ben Dieter

Är det också en anledning till varför Polaris SKS är tillbaka här?

Ja, det stämmer bra, SKS hart blivit omåttligt populär här då många kunder efterfrågar en crossover maskin som funkar lika bra på leden som vid sidan om, dessutom är det utrustad med extra kylare som gör att kunderna kan köra maskinen långt in på våren under de soligaste dagarna utan att riskera att maskinen går varm.

Vad sätter ni för värde på den nordiska marknaden jämfört med er amerikanska marknad? Det är ju trots allt en ganska liten andel av er försäljning? Vad skulle du säga är den största skillnaden mellan marknaderna?

Den största skillnaden är att i USA är det en mer entusiastisk marknad medan det här i norden är mer uppdelat mellan friåkning och ledskotrar och framförallt bruksmaskiner. Bruksmaskiner är vad vi kommer lägga lite extra krut på framöver då efterfrågan från nyttokunden är mycket större här än i USA.

Ben Dieter längst till höger

Om tre års tid Ben, vart är ni då?

Det är en tuff fråga, jag tror du kommer se fler modeller från Polaris som anpassar sig för Nordiska kunder. Den Nordiska regionen är en av de viktigaste för oss då det finns möjlighet att växa här och få större marknadsandelar. Det handlar inte heller bara om nya produkter utan också kalibreringen av befintliga produkter och göra hela erfarenheten med Polaris till en bättre upplevelse. Vi spenderar mycket tid och investeringar här i Norden för att växa med Polaris produkterna kommande år.

Med det säger vi tack till Ben Dieter och hoppas att få träffa honom inom en snar framtid igen.

Glöm inte att prenumerera på Sledtrax Nyhetsbrev med chansen att vinna massvis med nya produkter varje månad.

Kontakta din lokala Polaris handlare:

NORRA SVERIGE:

UMEÅ TERRÄNG & MOTOR

MOTORHALLEN

LINDROTHS MOTORCENTER

KALIX MASKINER

MINAB

TIDY POWERSPORTS

SN MOTORSERVICE

BILHUSET I PITEÅ

YNGVESSONS MASKIN

HÄLLGRENS MOTOR

CAMP GAUTO

MELLERSTA SVERIGE:

BIRGERSSONS BENSIN

POWERSPORT CENTER

SALAB

TRACK & TRAIL

ABRIS SJÖ & SNÖ

STRANDBERGETS MOTOR

EFFEKT POWERSTORE

MOTORHUSET

PROENGINE

Fortsätt läs

Mer i Reportage

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen