Kontakta oss

Trax impressions

ARCTIC CAT CATALYST M600 ALPHA ONE – KATTEN HAR FÅTT NYA RÄNDER!

Det har gått ett halvår sedan världspremiären av Catalyst plattformen på Hay Days, spekulationerna och förväntningarna på den nya katten har varit många. Hur kommer den upplevas? hur är köregenskaperna? Vi kan nu äntligen meddela att Sledtrax varit till kattens hemland och vildmark “West Yellowstone” för att testa den i sin rätta miljö och det var ingen dålig upplevelse. Det har blivit dags att släppa de första intrycken i en trax impressions om Arctic Cat Catalyst M600 Alpha One 146!

Ända sedan första sneak peaken av nya Catalyst plattformen har det funnits ett stort begär att få testa de nya ränderna på katten. Under snowshooten som var i West Yellowstone hade vi förmånen att köra den i flera olika modeller och utföranden, i denna artikel ska vi ta en närmare titt på hur Catalyst M600 Alpha One 146″ upplevs.

Första intrycket!

Vi på Sledtrax anländer tidigt onsdag morgon till det området där katterna står på rad för oss att betrakta, vi är slående överens om att linjer och finnish ser riktigt bra ut och ger ett aggressivt intryck. Maskinen jag ska köra för dagen är 146” och har  2.6” powerclaw mattan, den i kombination med den snyggt skurna bandtunneln gör att maskinen inte bara ser arg ut utan också smidig. Känslan kvarstår när du ställer dig på skotern då man valt att göra dynan betydligt smidigare än på sin föregångare och det känns att du står längre fram på maskinen också.

Dags att köra!

Med ett knapptryck startar den nya 600 C-Tec2 motorn, det hörs redan på låga varv att det är en annan sång än i föregående 600cc. Tillslaget i ADAPT variatorn är något högre än på 800 C-Tec2 vilket ger en argare känsla när du ska iväg. Längs leden upp mot den orörda snön utmanar vi 600n och medger att den har en skön sång när den får varva ut, gången är behaglig men på de nästan 3000 meterna vi befinner oss blir den lite tam. Detta är fortfarande prototyper och vi vet att de maskinerna som går i produktion kommer både ha annan programvara och kalibrering som är anpassad för vår nordiska förhållanden. Efter 30 minuters körning börjar vi närma oss de bergstoppar vi ska köra runt, leden är bitvis knölig men dämparna arbetar bra. Likt alla mountainmaskiner måste du ha en aktiv körning efter kurviga leder, Catalysten känns dock enkel och nätt att jobba med från sida till sida tack vare den nya dynan som är både avsmalnad och försänkt upp mot tanken.

Det orörda paradiset!     

Uppe mot toppen går det att hitta stora orörda ytor som har massvist med puder, här kommer verkligen maskinen till sin rätt. Den är otroligt lättarbetad och balansen i maskinen är väl genomarbetad, den stående körställningen gör att du får bra överblick och det känns att man från Arctic Cats sida tagit mountain segmentet till en ny nivå med Catalysten. När vi passerat ytterligare ett litet skogsparti öppnar sig paradiset! Vi kommer till ett par stora medows som har både branter och drivor att hoppa i, här befinner vi oss resten av dagen och får mer än vår beskärda del av midjedjupa pudersvängar och hopp.

Sammafattningsvis

Med kramp i skrattgroparna är det tyvärr dags att börja köra ner mot lägret igen. Det är med en positiv känsla i kroppen vi ser på Arctic Cats lineup inför vintern 2024 och vi längtar redan efter att få testa dem produktionsfärdiga modellerna i våra nordiska förhållanden. Är det någon som varit tveksam på vart Arctic Cat står kan vi meddela att de med sitt släpp av Catalyst plattformen är garanterat här för att stanna!

Glöm inte att prenumerera på Sledtrax Nyhetsbrev med chansen att vinna massvis med nya produkter varje månad.

Gillar du kläderna? Titta in TOBE

Försäkra din Snöskoter via DINA FÖRSÄKRINGAR

Försäkra din Snöskoter via SVEDEA

Läs några Sledtrax testar

Kontakta din lokala Arctic Cat handlare:

YNGVESSON MASKIN

EFFEKT POWERSTORE

Läs mer på Arctic Cat

Fortsätt läs

Mer i Trax impressions

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen