Kontakta oss

Trax impressions

SKI-DOO MXZ X-RS 850 TURBO – SNABBAST!?

Undertecknad har lite mindre erfarenhet av ledmaskiner och höga hastigheter på snöskotrar, men efter en dag på denna Ski-Doo MXZ X-RS 850 Turbo blev vi kära, och nu står denna högt upp på önskelistan över snöskotrar jag vill äga. Som ni kanske har förstått reste vi på Sledtrax över Atlanten till West Yellowstone för att testa de nya 2024 modellerna. En upplevelse vi sent kommer att glömma. Att få testa ordentliga djupsnömaskiner i riktigt bra puder var som en dröm, men att få testa snabba ledmaskiner på breda nypreparerade leder var också en enorm upplevelse. Läs mer om denna otroligt snabba maskin nedan!

Snabbare än blixten

Ski-Doo MXZ X-RS 850 Turbo är helt klart en maskin som borde testas, snabbare än de flesta och med launch control blir det bara ännu roligare. Den lätta, kraftfulla snöskotern är både kvick och bekväm att köra på lederna. Maskin kommer med Shot start och den stora displayen. Den har en 137″ mattlängd och 1,25″ kamhöjd, perfekt för att få ett bra fäste och enormt mattspinn. Högpresterande 4-kolvs bromsok med justerbar bromsspak och KYB PRO 40 EA R Kashima-belagda stötdämpare fram som har 3 klickjusteringar.

Allt detta bidrar till att göra denna maskin till en optimal racingmaskin. Det finns flera höjdpunkter i Ski-Doo MXZ X-RS 850 Turbo, framförallt hur bekväm den är att åka på, när du sätter dig på den för första gången kan du knappt se att det finns en turbo under huven. Du kan köra den bekvämt och kontrollerat, men när du verkligen vill köra fort, och du klämmer tummen mot styret ja, då går det riktigt fort!

Turbo och Water Injection

Något annat som är nytt och intressant här är “Water Injection System”, som är helt nytt för 2024. Här har ingenjörerna verkligen slagit på stora trumman och gjort något imponerande. På en vanlig turbomaskin har man en intercooler som kyler luften som komprimeras i turbinen innan den skickas till intaget. Detta kommer givetvis att lägga till extra totalvikt, men inte längre. Det nya vatteninsprutningssystemet kyler nu insugningsluften istället för en intercooler. Det skapar en tunn dimma/ånga som kyler ner luften till rätt temperatur, men bara när det behövs.

Under huven på Ski-Doo MXZ X-RS 850 Turbo har vi ett komplext system som kommer väl till pass bara när det behövs, det finns flera algoritmer som hjälper till att avgöra när den behöver vatten och när den inte behöver det. Men observera att du inte kan dra vatten ur kranen och fylla på, det är en blandning av vatten och metanol som innehåller flera typer av tillsatser, nämligen XPS ICE-blandningen. Du kan köpa det från din lokala Ski-Doo handlare.

Sammanfattningsvis

Med det nya vatteninsprutningssystem och shot istället för elstart är vikten på denna turbomatade maskin faktiskt densamma som förra årets 850 med elstart. Vilket är otroligt coolt! En riktigt lätt racingmaskin med 180 hk och massvis av framtidens teknik. Detta är verkligen en skoter värd att testa! Ski-Doo MXZ X-RS 850 Turbo är en av de snabbaste i skoterbranschen och vi är mäkta imponerade av vad Ski-Doo har åstadkommit med denna maskin!

Glöm inte att prenumerera på Sledtrax Nyhetsbrev med chansen att vinna massvis med nya produkter varje månad.

Gillar du kläderna? Titta in 509

Försäkra din Snöskoter via DINA FÖRSÄKRINGAR

Försäkra din Snöskoter via SVEDEA

Läs några Sledtrax Testar

Kontakta din lokala Ski-doo handlare:

LINDROTHS MOTORCENTER

SOLLEFTEÅ SERVICE CENTER

AUTO-BLÅ

OKTAN SVERIGE AB

KALIX MASKINER

E-SON MASKIN

LJUNGBERGS MOTOR

SN MOTORSERVICE

MJM POWERSPORTS

Fortsätt läs

Mer i Trax impressions

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen