Kontakta oss

Trax impressions

LYNX SHREDDER RE 3700

Det är mycket som är mindre på denna maskin, smalare design, kortare tunnel, mindre massa och mindre luftmotstånd men något som Lynx inte dragit ner på är körglädjen! Allt detta och mycket mer därtill hittar du i BRPs helt nya modell Lynx Shredder RE 3700. Det är insidan som räknas men nog har väl Shredder fått sig ett riktigt ansiktslyft med den nya Radien²-plattformen. En spännande och intressant nyhet med en hel del nytt och bytt förpackat i ett snyggt och smidigt fodral. Häng med när vi tittar lite närmre på detta vilddjur!

Likt en röd Ferrari, snärtig och ruskigt kvick tar vi de första dansstegen med Shreddern. Det är ingen tvekan om att detta är en riktigt lekfull maskin full med energi. Är man ovan en kortare maskin med kort tunnel, snabbt gassvar och grepp i mattan, ja då får man hålla i sig för Shreddern kastar sig handlöst upp med skidorna i luften utan någon större ansträngning från föraren. Barnsligt kul!

Lynx Shredder fixar funfactorn

Hur underbara de där meterdjupa puderdagarna än är så har vi det tyvärr en kort period under vintern. Föret denna dag är så som det brukar när säsongen nalkas mot sitt slut, hårt likt betong de första timmarna på dagen. Men denna dag när Lynx Shredder RE 3700  testades drog det ändå konstant i smilbanden och armarna var seg som gummi efter en dag hängandes i styret som en apa.  Senare på dagen när snön är lite lösare så mattan kan gräva ner sig kan man behöva flytta fram sin vikt vid brant klättring eftersom Shreddern då gärna leker sig fram på rullen.

Men och andra sidan är det då även busenkelt att trycka till lite extra på gasen, kasta blicken över axeln och så har du vänt om på en femöring och kan ta nya tag om det behövs.  För det får vi bland annat tacka det korta chassiet och det nästintill obefintliga stänkskyddet som gör att snön inte tar emot. Drivbandet har även det bantats ned och blivit smalare vilket gör det ännu lättare att vända runt skotern i drivor eller när ett oväntat hinder dyker upp i skogen..

Hur är en kort lössnömaskin på leden?

Har du någon gång kört gokart? Ja lite den känslan får du efter leden med Lynx Shredder RE 3700. På ledens snäva kurvor står Shreddern trots sin smala framvagn stadigt på jorden och KYB-Kashima dämpningen slukar gupp och hål likt kakmonstret slukar kakor. Visst kan väl ledkörning vara lite seg och tråkig då de ofta används som transportsträckor, det vi verkligen vill åt är ju de där riktigt adrenalinfyllda klättringarna. Men vi måste faktiskt erkänna att det är lätt att leva sig in i en skotercrosstävling när vi kränger oss fram med Shreddern efter leden.

Så när det äntligen är dags för djupsnö, klättring och adrenalin har vi även där hjälp av justerings möjligheterna på dämpningen. Allt för att anpassa för olika snöförhållanden och körstilar, helt enkelt för att passa dig och din typ av körning. En ytterligare sak som Lynx gör för att anpassa maskinen till dig som förare är att montera på ett justerbart bromshandtag, äntligen säger vi! För hur många har eller känner någon polare som har köpt ett bromshandtag från eftermarknaden? Detta är något som Lynx sett och ger oss nu denna välkomna nyhet för att kunna få bromsen mer lättillgänglig.

Ett ljus i mörkret

Så vad vi ser här är helt klart en lovande nyhet med många bra lösningar och förbättringar, allt för att maxa din upplevelse och körglädje. Kan det vara så att de korta maskinerna kommer att dominera för att få ut mesta möjliga funfactor i alla snöförhållandena? Det återstår att se men ett som är säkert är att Lynx Shredder RE 3700 kommer att sätta ljus på vardagen i vinter (om inte annat genom sina nya LED- strålkastare)

Glöm inte att prenumerera på Sledtrax Nyhetsbrev med chansen att vinna massvis med nya produkter varje månad.

Gillar du kläderna på bilderna kika in FXR & FXRSHOPPEN

Försäkra din Snöskoter via DINA FÖRSÄKRINGAR

Läs fler TRAX IMPRESSIONS

Kontakta din lokala LYNX handlare:

KALIX MASKINER

AUTO-BLÅ

OKTAN SVERIGE AB

E-SON MASKIN

SN MOTORSERVICE

Fortsätt läs

Mer i Trax impressions

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen