Kontakta oss

Trax impressions

YAMAHA SIDEWINDER SRX LE EPS – FARTVIDUNDER I LYXFÖRPACKNING

Att Yamaha levererar maskiner med mycket krut har nog inte gått någon förbi och Yamaha sidewinder SRX LE EPS är inget undantag. Detta kraftpaket är bestyckat för att vara snabbast över sjön och till 2023 har modellen även fått en och annan uppdatering för ännu mer körglädje, häng med i denna artikel för vårt första intryck om detta fartvidunder!

Yamaha Sidewinder SRX LE EPS är utan tvekan en av de häftigaste snöskotrarna när det kommer till modeller gjorda för att framkalla adrenalin vid hög hastighet. Att kombinera den turbomatade Genisis 998 motorn, som levererar effekt i överflöd, med en Ripsaw-matta med 25mm kammar känns extremt och det måste resultera i höga siffror på hastighetsmätaren. Just denna modell har vi inte haft möjlighet att prova under föregående säsong som blev hårt drabbad i spåren av pandemi-åren, men det är en sannerligen en modell som står högt upp på önskelistan.

Uppgradering för 2023

Nytt för 2023 är bland annat att Sidewinder SXR LE EPS har fått elektrisk servostyrning, en funktion som gör det ännu enklare att hålla säker kurs och minskar belastningen på dig som förare. Detta är ingen ny teknik och Yamaha introducerade EPS redan 2011. På denna modell sitter dock senaste generationen av systemet vilket har en viktreducering över ett kilo och har en integrerad borstlös elmotor. Om vi kollar vidare på specifikationerna för denna raket hittar vi FOX iQS stötdämpare som är elektriskt justerbara med en knapp på styret och modellen har även uppvärmd dyna, lyxiga bekvämligheter på en sådan extrem snöskoter som detta.  

Man har även sett över ergonomin på modellen och detta har resulterat i att det sitter en lägre styrhöjare nu, något som vi förväntar oss matchar den inspirerande körningen som maskinen bjuder in till. Sist men inte minst har Yamaha även sett över grafiken och till 2023 är det den legendariska blåa racingfärgen som klär SRX:en, en stil som känns bekant men som är ack så läcker. Skall man vara kritisk så kan vi tycka att det vore kul att se en större facelift på modellen då designen nu börjar ha några år på nacken, men varför ändra på ett vinnande koncept?

Vad kan vi förvänta oss av Sidewinder SXR LE EPS?

Med en erfarenhet i ryggen om hur det är att köra liknande maskiner med inte fullt lika extrema specifikationer kan vi knappt bärga oss med att få prova denna maskin, där vi förväntar oss att adrenalinet alltid är ett gaspådrag bort. Det är något magiskt med att kunna ta om på gasen och alltid känna det där suget i magen när den turboladdade skjuter iväg en som en projektil. Och att dessutom göra det på denna tuffa maskin i en lyxförpackning, det låter inte helt fel!

Glöm inte att prenumerera på Sledtrax Nyhetsbrev med chansen att vinna massvis med nya produkter varje vecka

Försäkra din Snöskoter via DINA FÖRSÄKRINGAR

Läs fler TRAX IMPRESSIONS

Kontakta din lokala Yamaha handlare:

MOTORHALLEN GÄLLIVARE

YAMAHACENTER ÖSTERSUND

MINAB

Fortsätt läs

Mer i Trax impressions

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen