Kontakta oss

Trax impressions

POLARIS PRO RMK 850 -155

Inför 2020 lanserar Polaris nyheter på RMK modellerna. Ingen kan väl undgått den nya Khaos modellen som tagit denna lössnömaskin några steg åt det lekfullare hållet. Polaris har även valt att behålla den mer svenska modellen, 850 PRO-RMK 155”, som kanske är lite mer lagom. Vi valde att sätta tänderna i denna modell för att se vad den går för och detta är våra ord om det.

David Andersson

En tidig dag i Mars fick vi möjligheten att ta en tur till Riksgränsen med ett par riktigt spännande nyheter. Det gällde Polaris senaste prototyp-maskiner, En 850 PRO RMK 155” och en 850 RMK Khaos. Ett perfekt tillfälle att utvärdera vad som egentligen skiljer dem åt och hur dessa nyheter faktiskt presterar. Men nu fokuserar vi på 850 PRO RMK 155”.

Till 2020 är Polaris 850 PRO RMK 155” väldigt lik föregående årsmodell. Den har exempelvis React framvagnen som är justerbar från 36-38” samt piggyback stötdämparna som vi vet har bra justeringsmöjligheter. Det som skiljer mest från fjolårets modell är till synes den nya färgsättningen samt grafiken. Givetvis anar vi att det är gjort en del uppdateringar under huven, men nyfikenheten får gro då vi nu kör iväg över fjället för att få utmana skotrarna samt oss själva i den härliga terräng som Riksgränsen har att erbjuda.

Polaris Pro RMK 850 -155

Vi hinner inte köra långt innan vi hittar åt en lämplig sluttning som avslutas med en hängdriva, perfekt ställa att testa hur busig skotern är. Vi skråkör snett upp längs branten och avslutar med att rikta nosen rakt mot hängdrivan samtidigt som vi ger full gas. Utan att tveka sticker skidorna mot himmelen och sekunden senare ligger skotern på sidokåpan med skidorna i nedåtgående riktning, redo att fortsätta färden. Inga problem att göra ”rullevändningar” trots avsaknaden av Khaos-dekalen.

Vad som sitter under huven på denna skoter går inte att ta miste om, Polaris Patriot 850 går som kulor och krut. Vi har varit inne på detta vid tidigare artiklar, men det är en mycket trevlig motor som Polaris tagit fram. Effekten tycks aldrig mattas av när man tuggar sig fram i den djupa mjuksnön, precis som det skall vara på en snöskoter av denna karaktär.

David Andersson

Färden går vidare och vi hinner bli riktigt bekanta med denna skoter. Milen tickar på längs bergssidorna och genom de stora djupa dalarna. Inga hyss märker vi av, Polarisen är precis så knivskarp och följsam som vi hade hoppats på. Motorn är precis så stark och pigg som vi kunde önska. Vi hoppar emellan till RMK Khaos och visst är det skillnad. Det känns som samma skoter men skidorna befinner sig alltid 2dm högre upp. Snäppet busigare men också snäppet mer krävande när vi skall pressa oss upp för de brantaste backarna. Det gäller att hålla sig långt fram på RMK Khaos för att nå samma highmark som man gör med PRO RMK.

Polaris Pro RMK 850 -155

Vad säger vi då om Polaris 850 PRO RMK 2020? Det är en otroligt förfinad lössnöskoter som är lekfull, men ändå stabil. Geometrin i Axys chassiet är vid det här laget välrenommerat och den fina Patriot 850 motorn gör en inte besviken. En lagomt extrem snöskoter.

Läs fler TRAX IMPRESSIONS

Kontakta din lokala Polaris återförsäljare

PROENGINE

MOTORHUSET

SN MOTORSERVICE

TIDY POWERSPORTS

CAMP GAUTO

Fortsätt läs

Mer i Trax impressions

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen