Kontakta oss

Trax impressions

YAMAHA SIDEWINDER M-TX LE 153”

Yamaha fortsätter att putsa och förfina på sin populära Sidewinder M-TX, det är nu fyra säsonger sedan den kom ut på marknaden och visst har det blivit ett lyft för Yamaha stallet. Vi fick nöjet att sätta tänderna i den under Yamaha´s Snow shoot som var i Arvidsjaur, häng med oss på en laddad tur med Yamaha`s  lössnö monster.

Det var i mitten av mars som vi träffade upp gänget från Yamaha, det hade kommit rikligt med snö dagarna innan och förhållandena såg brutala ut. Solen sken och rykten skvallrade om att det dumpat närmare 70 cm nysnö. Vid en första anblick av maskinen ser det ganska bekant ut, till 2020 har man gjort några små förändringar som vi tror kommer att uppskattas. 

Vi hoppar upp på maskinen och ska i vanlig ordning vrida på nyckeln för att starta skotern, då vi ser första uppdateringen, på årets modell vrider du på tändningen sedan sköter du resten med en startknapp som sitter vid bromsreglaget.

Liten förändring kan tyckas men det är något som undertecknad uppskattade under dagen. Som sagt med en knapptryckning startas skotern och Genesis motorn mullrar härligt igång. Vi går ett varv till runt släden medans den går upp i temp, färgerna (Jet Stream Blue) gör sig bra mot den kritvita snön. Till i år har även styrhöjaren fått matchande färg och vi hittar även en nödstopp som standard. Detta är något vi på Sledtrax välkomnar med öppna armar, nödstopp är en självskriven sak att köra med för dom allra flesta. 

Motorn hade blivit varm och vår iver att komma iväg var stor, vi hoppar upp på maskinen och börjar köra leden ut mot vårt tilltänkta område. Transporten dit går smärtfritt, QS3 stötdämparna gör sig väl även i lite knöligt underlag och vi upplever SIDEWINDER M-TX som ganska stabil trots sin smala framvagn. Skotern känns pigg på gasen och det är lätt att det börjar gå lite fort, efter 15 minuters transport kommer vi fram till ett mindre berg som är omringat av öppen kuperad mark. Det är här dagens övningar ska äga rum, solens strålar får nysnön att gnistra och alla kullar ser ut att vara inbäddad i bomull. Gasen trycks mot styret ut mot det orörda, pudersvängarna upplevs kontrollerade och 36” framvagnen känns väl avvägd. Sidewindern är lekfull och rå på samma gång, det finns gott om kraft för att kunna hålla skidorna i luften en längre sträcka.

Undertecknad kommer på sig med ett stort leende innanför hjälmen, sick sackandes mellan myrtallarna och hoppande över kullar känns maskinen jäkligt rolig. Vi hittar en slänt där det lagt rikligt med snö, det måste vara en bra bit över metern där. Här börjar det mota lite men tack vare den kraft som motorn ger och 3” kammarna blir det inte ett bekymmer, gasen trycks mot styre och skotern börjar bygga fart för att klättra vidare uppåt med skidorna i vädret.

Förhållandena kunde knappast ha blivit bättre än under denna dag för att prova årets Sidewinder MT-X 153”, mindre klättringar avlöstes med rullekörning och sköna luftfärder. Är du ute efter en välbyggd, busig och bulletproof maskin som aldrig suckar då är det här maskinen för dig!

Läs fler YAMAHA ARTIKLAR

Kontakta din lokala Yamaha handlare

YAMAHA CENTER ÖSTERSUND

Fortsätt läs

Mer i Trax impressions

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen