Kontakta oss

Trax impressions

SKI-DOO RENEGADE XR-S 900 ACE TURBO

2018 släppte ski-doo sin första fyrtaktsturbo. Motorn fanns sedan tidigare, den välkända och populära Ace 900. Nu har Ski-doo monterat stressfläkt och därmed har ytterligare 50 hästkrafter hittat ner i motorutrymmet. Om det märks? Oja! skillnaden är enorm. Häng med då vi provkör SKI-DOO RENEGADE XR-S 900 ACE TURBO i de svenska djupa skogarna. Nu kör vi! 

Renegade X-rs 900 Ace Turbo skiljer sig en aning från det vanliga G4 chassit. För att rymma motorn har man fått utöka storleken en aning. Likheterna är många, men bredden skiljer två tum. Därför har fyrtaktarna fått tillägget Wide. Det sitter alltså ett G4 Wide chassi på Renegade X-rs 900 Ace Turbo. De 150 Hästarna som motorn kramar ur sig får vartenda hårstrå på kroppen att resa sig när startknappen trycks in.

Det första som slår en när vi kör iväg är draget från botten. Gasen smeks lätt för att ta oss iväg, men man kan omgående känna kraften som verkar finnas i överflöd. Turbolagget som undertecknad väntar på när högertummen når styret, det uteblir. Det jämna trycket från motorn tycks inte ha något slut för det börjar gå undan, och det på nolltid.

En tight kurva närmar sig, bromsar in och här hittar mattan bett direkt. Tar sikte ut ur kurvan och ger full gas, skidorna lämnar backen en aning och leendet på läpparna syns nästan genom hjälmen. I nästa veva kommer oväntat en hel del gupp. Farten är alldeles för hög, men tack vare den välbalanserade maskin Renegade 900 ace turbo är, i kombination med väl fungerande Stötdämpare från KYB så blir det trots allt inte en obehaglig överraskning. Det är lätt att köra för fort med maskinen, även fast man ligger på hastigheter långt över lagligt, så finns det kvar pulver under huven när man gasar på ytterligare. Det tål att tilläggas att maskinen är körd på avspärrat område för att kunna testas till fullo.

I nästa veva viker vi av leden, snön är djup och Renegade X-rs är inte längre än 137”. Här får den jobba för att inte fastna. Men med mycket mattspinn så lyckas vi kryssa bland träden i den halvmeter djupa nysnön som ligger på det första lagret med snö. Med mycket motor och vilja så går det mesta.

Vi måste erkänna att SKI-DOO RENEGADE XR-S 900 imponerade lika starkt på oss här hemma i Sverige som den gjorde på dom brutalt breda och släta lederna uppe i West Yellowstone USA. Det är en gudomlig ledsmiskare. Guppig och knivig fungerar precis lika bra som slät och rak. Maskinen passar som handen i handsken för dig som gillar motorstyrka och färdas milsvis om dagarna.

Läs fler TRAX IMPRESSIONS

Kontakta din lokala Ski-Doo handlare

Tords Motorservice

E-son

Auto-Blå

Terrängmaskiner

Fortsätt läs

Mer i Trax impressions

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen