Kontakta oss

Sledtrax projektskoter

POLARIS RMK KHAOS 155” PRESENTERAS & HÄMTAS

Snöskoter nummer fem att ansluta Sledtrax testflotta är en av de mest lättkörda maskinerna på marknaden. Med brutal kraft och knivskarp precision hamnade maskinen högst på Sledtrax lössnötron föregående år. Vi talar naturligtvis om Polaris RMK. Till i år har man lanserat en busigare version av RMK nämligen Polaris KHAOS och detta är den andra KHAOS vi tar in i långtestflottan, men vi har en liten tvist. För just detta exemplar är inte bara en långtestare utan även Sledtrax andra projektmaskin för året. Läs mer om våra tankar och idéer för att försöka få till en KHAOS utöver de vanliga.

Motorhuset

Hämtning 

Motorhuset i Östersund är helt klart en handlare för oss att rekommendera för er. Trevligt bemötande, bra service och framförallt kunnig personal är esset i rockärmen. Att sedan en stor del av personalen är betydligt värre skoteråkare än undertecknad är bara något jag får leva med. Välfylld butik med kläder från SCOTT, JETHWEAR, FXR och numera även KLIM skvallrar om att butiken har något för alla.

Showroom Motorhuset

Egna framtagna produkter Airline series skenförstärkare bakbågar och variatorkitt är något som visar kunskapen och engagemanget hos Motorhuset. Även eftermarknadsprodukter från de flesta stora leverantörer finns på hyllan hos Motorhuset. Maskinen hämtades från Johan Öhlen för någon vecka sedan. En kopp kaffe, lite skotersnack, lite skratt som 15 minuter senare avslutades med ett handslag summerar detta besök hos handlaren för denna gång.

Johan Öhlen, Mattias Sandberg

Projektmaskin tankar och idéer

Då ni kommer få läsa långtest om Polaris Khaos via Andreas i Arvidsjaur tänkte jag direkt gå på rödbettan om vad vi ska hitta på med detta monster. Idén är inte att försöka bygga en lättviktare utan istället sätta på rejäla och förstärkta delar samt helt insane fjädring för att få till en superhållbar släde för tuff terräng och stora hopp. Om undertecknad kommer använda skotern för det är en helt annan fråga. :/ Vi börjar framtill med skotern.

Zborz 36 Framvagn

Zbroz Racing

För att förstärka framvagn har vi valt att sätta dit a-armar och spindlar från Zbroz racing som gjort eftermarknads produkter för snöskoter sedan 1999. Smidda i chromoly järn och något höjda är dessa a-armar ett riktigt hett alternativ för utbyte av original framvagn.

Zbroz spindlar

Spindlarna är CNC frästa och starkare än original, dessutom är designen superläcker. Nytt för i år är även att a-armarna kommer med bussningar och kulleder isatta vilket gör monteringen betydligt enklare. Vi har kört med Zbroz Racing produkter förut och varit väldigt nöjda därav var valet enkelt när vi beslutade oss för framvagn. Läs mer om produkterna från ZBROZ RACING

Skinz huv från MODSHOP

Skinz Protective gear/ Modshop

För att ge Khaos en lite råare look och spara något kilo kommer vi montera en Skinz huv. Två rymliga fack som värms upp genom motorn och en snygg design är något som tilltalar undertecknad.

Skinz dyna frameless MODSHOP

Skinz frameless dyna framtagen tillsammans med Chris Burandh kommer även monteras. Dynan sparar vikt men är också något lägre än original vilket gör det enklare att hoppa mellan fotsteg vid mer teknisk körning.

Skinz frontbåge MODSHOP

Även en starkare frontbåge från Skinz ska monteras. Bågen som är i aluminium skyddar fronten och har en läcker design.

Skinz justerbart bromshandtag med värme MODSHOP

Även ett justerbart bromshandtag med värme ska installeras. Undertecknad står oftast bakom en kamera och blir då kall om händerna. Smart sätt att värma pekfingret på helt enkelt. Läs mer om produkterna från Skinz Protective Gear

Airline series MOTORHUSET

Motorhuset

Motorhuset har tagit fram sin egna serie Airline Series där vi i år ska testa deras tredelade bakbåge på vår Polaris RMK som har ruskigt läcker design. Bågen är tillverkad i aluminium och förstärker tunnelsidorna. Det upphöjda handtaget hjälper med bättre grepp när man kört fast och delningen gör det även enkelt att byta del för del om olyckan skulle vara framme. Bågen finns i flertalet olika färger.

Även Airline skenförstärkare kommer monteras och bidrar till hela 85% starkare skenor. Billetfrästa ur flygplansaluminium borgar för att kunna hoppa stort och landa hårt.

Variatorkitt MOTORHUSET

Motorhuset egenutvecklade variatorkitt som undertecknad även föregående år körde med kommer monteras igen, kanske tråkigt att köra samma/lika men som jag resonerar, varför ändra något som fungerat väldigt bra. Läs mer om produkterna från MOTORHUSET

FOX IQS Elstyrning

Redan original på Khaos sitter riktigt vassa Walker Evans Velocity stördämpare. Helt klart ett av de bästa uppsättningar som Polaris satt som original på en maskin.  Fox racing shocks startades upp 1974 och tas in i Sverige via distributören DBC. FOX släppte under föregående år en ny uppsättning IQS3 stötdämpare med elstyrning från styret och jag har inte kunnat släppa dem ur blicken sedan dess. Bara tanken att slippa ta av sig handskarna och ändra inställningar och settings från backen till att via ett enkelt knapptryck sköta allt från styret är mer än tillräckligt för att övertyga mig.

Fyra olika inställningar från soft-medium-firm-lock gör det möjligt att ändra stötdämparna medan man kör, perfekt när man växlar från ledkörning och medium till skogskörning och soft. Fox som är ett av de största fjädringsföretagen i världen har här kommit med något som jag tror vi kommer få se mer och mer av i framtiden och jag är väldigt spänd på att se hur dessa fjädringsraketer fungerar i verkligheten. Läs mer om produkterna från FOX

CFR Boondocker 2.0

Cheetah Factory Racing

Cheetah factory racing tillverkar b.la. styren och styrhöjare tilsammans med en del fästen för snowbord brädor. Vi på Sledtrax har kört med deras produkter under ett par år och förutom riktigt bra styren är design och färger CFR signum. Till i år går all distribution av CFR via DBC och på denna Khaos raket ska boondocker 2.0 styret tillsammans med en 2 tums styrhöjare. Vinkeln ligger på 14 grader och styret är tillverkat i 7075 värmebehandlad super aluminium vilket borgar för att tåla stryk. Läs mer om produkterna från CFR

Gripper Skidor POLARIS

Polaris Original tillbehör

Slutligen kommer vi sätta på ett par riktigt schyssta produkter från Polaris för att göra denna unika KHAOS klar för meterdjupa dagar till skogs. Dels en nödstopp, något vi rekommenderar att alla Polaris åkare sätter på sina maskiner. Framtill kommer vi byta ut den super populära gripperskidan mot en precis likadan fast i matchande vit färg. Denna skida är utan tvekan en stor favorit bland skoteråkare av alla märken. Grymt bra vid lössnökörning och förvånansvärt bra vid hård ledpiskning.

Tunnelväska Polaris

Baktill på Polaris RMK kommer vi montera en tunnelväska av största modell från BURANDT en väska innehållande delningsfack som går att flytta efter eget tycke och smak. Perfekt för oss skoteråkare som har en förmåga att ha med oss olika saker för varje tur vi är ute på. Läs mer om produkterna från POLARIS

Dekalkitt från SWETOWN

Swetown Dekalkitt

För att få till de där sista med maskinen har vi hjälp av ingen mindre än Michael på Swetown reklam där vi tillsammans har designat ett unikt Sledtrax dekalkitt som ni kommer få se på alla våra långtestare under vintern. Vi kommer under en snar framtid besöka Swetown då vi ska montera två dekalkitt på årets projektmaskiner. Läs mer om produkterna från SWETOWN

Som ni läst ovan är det en del produkter som ska på denna Polaris RMK KHAOS och jag är verkligen så nyfiken på hur slutresultatet kommer att bli på detta projekt. Håll till godo för nästa reportage blir en SledtraxTV episode där vi installerar allt detta godis. Så missa inte det.

Läs fler reportage om Sledtrax projektmaskiner

Kontakta din lokala Polaris Handlare

CAMP GAUTO

PROENGINE

SN MOTORSERVICE

LINDROTHS MOTORCENTER

TIDY POWERSPORTS

MOTORHUSET

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax projektskoter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen