Kontakta oss

Sledtrax projektskoter

YAMAHA SIDEWINDER M-TX 153 PRESENTERAS & HÄMTAS

Äntligen har snön lagt sig i stora delar av landet och det är nu dags att presentera första släden i Sledtrax långtestflotta. Känd för sin kvalité och med flest hästar under huven är detta maskinen som vi med spänning ser fram emot att testa riktigt hårt i vinter både helt original men därefter fullt modifierad. Alltså är detta en mix av både ett långtest men likaså en av årets projektmaskiner. Vi välkomnar Yamaha Sidewinder M-TX 153 LE till Sledtrax snöskoterfamilj.

Hämtning hos Yamahacenter Östersund

Kompetent maskin med fina uppdateringar

Yamaha är kända för sina välbyggda maskiner och sina bulletproof motorer och Yamaha Sidewinder M-TX 153 LE är inget undantag från detta. En rejält byggd maskin som andas kvalité med ett chassi från Arctic Cat och en 998cc turboladdad motor är helt klart ett recept för en adrenalinfylld vinter. Ser vi till nyheter så har inte alltför mycket hänt sedan förra året, varför ändra ett vinnande koncept? Vi hittar dock några små finjusteringar där b.la. nödstopp monteras från fabrik. Även en startknapp har monterats och styrhöjaren har lackats i samma färg som den nya urläckra grafiken i babyblått.

Yamahacenter Östersund

Hämtning hos Yamahacenter i Östersund

Förra veckan hämtades maskinen ut hos YamahaCenter i Östersund. Spänningen var på topp och ivrig som undertecknad är dök jag upp redan är halvtimma före beräknad leveranstid för att mötas av en välfylld butik, trevlig bemötande och se när maskinen förvandlas från låda till startklar.

Albin sätter ihop Yamaha Sidewinder M-TX

Efter ett kanonjobb av Albin i verkstaden så skakades det några minuter senare hand med Petter som ansvarar för sälj på firman. Sidewindern startades upp, och för första gången fick vi tillsammans lyssna till vinterns skönaste sång.

Projektmaskin

Under kommande säsong kommer ni få följa med under tre delar av detta långtest. Första artikeln och vår video recension med Sidewinder M-TX 153 LE kommer vi åka helt stock. Därefter kommer det monteras en del ”vanliga” produkter på skotern för att testa hur stora skillnaderna blir mot original. Slutligen kommer vi gå ALL IN där vi kommer maximera det mesta som går att byta både i motor och chassie för att försöka göra denna Sidewinder till en av Sveriges mest extrema turbomaskiner på snö. Så detta vill ni inte missa så stay tuned till nästa gång.

Kontakta din lokala handlare

Yamahacenter Östersund

Läs fler Reportage

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax projektskoter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen