Kontakta oss

Trax impressions

POLARIS VOYAGER S4 146 – MAGI I WEST YELLOWSTONE

Vem behöver en magisk flygande matta när du kan sväva över snö på en snöskoter? Om Aladdin hade varit en snöskoterentusiast, hade hans val varit POLARIS VOYAGER S4 146. Så vi på Sledtrax bytte ut vår magilampa mot denna snö-behemoth och satte kurs mot West Yellowstone’s vintervärld – och boy, vad för en “chill” tur det blev!

West Yellowstone: Snöskoterns Paradis

West Yellowstone är känd för sina orörda landskap och spännande terräng som bjuder in till äventyr. Snöskoterlederna slingrar sig genom tät skog, på fjällkanter och upp på bergstoppar med en utsikt som tar andan ur en. Denna plats är därför optimal för att testa den stora nyheten från Polaris inför 2024. I Sverige kommer den som Nordic Pro med värre stötdämpare men i USA kallas den för Voyager.

Design och Komfort

Polaris har alltid varit kända för sitt välbalanserade chassi vilket ger en hög komfort, och VOYAGER S4 146 är inget undantag. Med en ny förbättrad ergonomisk design blir även de längsta turerna en bekväm upplevelse. Nu är lederna i USA väldigt välpreparerade men känslan är ändå att maskinen flyter bra på snön och med ett kalibrerat skidtryck nästintill perfektion ger en skön feeling i styret.

Kraft och Prestanda

Med en lagom stark 4-taktsmotor med samma teknologi som i ATV lineupen, tar VOYAGER S4 146 dig snabbt och smidigt genom de flesta typer av terräng. Under vår testdag i West Yellowstone kunde vi känna hur maskinen svarade direkt på gasen, och med variatorerna som gav en mjuk och skön acceleration. Vi testade även en sväng utanför leden och maskinen gjorde oss heller inte besvikna här, dock är det inget lössnömonster så det gäller att attackera snön med hög trackspeed.

Teknologi på Spetsen

Utöver kraften och designen imponerade POLARIS VOYAGER S4 146 med sin avancerade teknologi. Den digitala 7S displayen visar all nödvändig information och det inbyggda GPS-systemet garanterar att du alltid hittar rätt i vildmarken. Du har dessutom möjlighet att ställa om motorn i 3-lägen från ECO till Sport. Med Ride Command inkopplat blir det dessutom lätt att hitta rätt på vännerna under utflykten, då man kan se dem i displayen.

Slutord

Efter några timmar på snöskoterlederna i West Yellowstone kan vi med säkerhet säga att POLARIS VOYAGER S4 146 är en trevlig bekantskap, även om något tam jämfört med vissa andra 4-taktare från andra tillverkare som utrustats med turbo. Polaris Nordic Pro S4 modellen som kommer till Sverige vet vi har blivit en populär maskin och med värre stötdämpare och massvis av tillbehör tror vi att den kan bli ett stark kandidat för stugägaren.

Gillar du kläderna? Titta in KLIM

Försäkra din Snöskoter via SVEDEA

Försäkra din Snöskoter via DINA FÖRSÄKRINGAR

Läs fler Trax Impressions

Kontakta din lokala Polaris handlare:

NORRA SVERIGE:

LINDROTHS MOTORCENTER

TORD´S MOTORSERVICE

KALIX MASKINER

TIDY POWERSPORTS

BILHUSET I PITEÅ

YNGVESSONS MASKIN

CAMP GAUTO

MELLERSTA SVERIGE:

ÅSARNAS SKOTERSERVICE

POWERSPORT CENTER

SALAB

PROENGINE

Fortsätt läs

Mer i Trax impressions

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen