Kontakta oss

Reportage

PWC ENDURANCE 2021

I sällskap av vacker natur genom större delen av Stockholms skärgård och under en klarblå himmel med en gassande sol var det i helgen återigen dags för årets upplaga av PWC Endurance / Crusing day. Ett vattenskoter event anordnat av Niklas Ohlsen från Ribextremeracing. Sledtrax fick inbjudan från Yamaha Marine Scandinavia som är en av sponsorerna för eventet och naturligtvis fanns vi på plats även detta år. Häng med när vi nu drar storyn om denna grymt härliga dag! 

Strandbryggan
Goodiebag Yamaha

För 13 året i rad anordnas PWC Endurance och till årets event har Niklas som har PWC ändrat lite i upplägget. För att anpassa den stora efterfrågan av deltagande på PWC så var det i år uppdelat i två grupper. PWC Crusing day för dem som inte vill gå på voltaren flera dagar efter eventet, alltså en något försiktigare grupp och PWC Endurance där de allra mest våghalsiga deltar. Undertecknad börjar bli till åren och valet föll således på den något försiktigare gruppen. Att sitta på en vattenskoter under 8-10 timmar i 30-35 knop är nog ansträngande.

Första anhalt Oxdjupet
PWC Endurance gruppen

I sedvanlig ordning möttes alla på Strandbryggan som ligger längs Nybrokajen vid bron mot Djurgården. En kaffe/fralla frukost avnjöts under tiden Niklas gav deltagarna en rigorös säkerhetsgenomgång. Tydligt och seriöst! Tummen upp!! Någon timma senare och med en goodiebag från Yamaha Marine i hand var det så äntligen dags. Vi började puttra ut i strålande solsken mot Nacka Strand där starten skulle ske. Att åka med 50 andra vattenskotrar vid sin sida är något man bara måste upplevas. Sjukt mäktigt.

Full fart framåt

Starten går och iväg det bär, under fina förhållanden med hyfsat stilla sjö och i sällskap med många likasinnade begav vi oss ut med en marschfart på 35 knop och siktade mot första anhalt som var Oxdjupet där vi skulle samla gänget. I sällskap med gruppen fanns en Ribbåt och Rescuebåt för att hålla säkerheten på topp.

Crusing gruppen

Någon timma senare befann vi oss för dagens första tankstopp och även en utsökt lunch på Linanäs krog. En Oxfile som man tillagar själv på en upphettad sten tillsammans med pommes och tre såser stod för energitillskottet. En påkostad och väldigt uppskattad lunch för alla slitna chafförer, Just påkostat är något som genomsyrar hela eventet, att eventet görs för att vi deltagare ska få en sådan positiv upplevelse som möjligt under dagen.

När färden fortlöpte genom olika sund mot Sandhamn klev vi på Sledtrax upp på Yamahas egna följebåt för att fånga eventet på film och foto från åskådarperspektiv. Att få se alla dessa maskiner fara förbi på öppet hav och genom trånga sund är något som måste upplevas.

Senare under dagen gjorde undertecknad en fadäs med drönaren som valt att fastna i toppen på ett träd på Grinda när deltagarna swischade förbi. Något som drog ut på tiden och gjorde att vi på Yamahas följebåt således missade stoppet på Sandhamn. Alltid är det något…. (Haha) Avslutningsvis i vattenstänk och småvågor färdades alla deltagare in mot Stocholms inlopp där avtackning från Niklas skedde sent på eftermiddagen utanför fjäderholmarna. En ”toppen” dag i dubbel bemärkelse var så skriven i historieböckerna. Vi vill passa på att tacka Niklas och Yamaha Marine för denna upplevelse. Vi kan starkt rekommendera alla våra läsare som gillar vattenskoter att delta i PWC ENDURANCE event under kommande år.

Se event föregående år

Fortsätt läs

Mer i Reportage

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen