Kontakta oss

Reportage

RESA MED FXR TILL MINNEAPOLIS!

Vi fick en inbjudan att komma till FXR´s realese av 2020 kollektion på andra sidan stora vattnet, det nappade vi givetvis på! Man är inte bara nyfiken på nästa års skotrar, intresset för att se vad de olika varumärkena inom kläder och tillbehörsindustrin släpper är också stort. Följ med oss när vi åker till Minneapolis på några fartfyllda dagar med FXR!

Några veckor innan jul kom ett samtal från Pär Berglund som är marknadschef för FXR i Sverige

-Vill ni komma över till Minneapolis och se när kollektionen för 2020 släpps?” Det utlovades några intensiva dagar med massa event och möjlighet att prata med personerna som designar och utvecklar produkterna. På eventsidan fanns evenemang som bl.a. modevisning, skotercross & snowbiketävling planerade. Som avslutning på helgen fanns det möjlighet att se på Monster Energi AMA Supercross som skulle hållas i Stadium Bank Arena.

Resan mot Amerika började en tidig onsdag i februari, vi skulle med första flyget från Luleå för att 3 flygningar och 22 timmar senare landa i Minneapolis. Det kan ju tyckas att man borde vara trött då klockan ringer torsdag morgon efter en sådan resdag men icke! Nyfiken och peppad hoppar vi i kläderna för att inta Amerikansk frukost innan bussen gick mot området. Vi skulle hålla till på ERX Motor park område i Elk River, här fanns både crossbana och en stor byggnad som var riggad med en scen och FXR produkter från golv till tak.

ERX motor park är en året runt facilitet som på sommaren anordnar race och träning för dirtbikes utv bajacars m.m. och vintertid är det focus på skoter och snowbike. Vi blev mottagna i entrén av byggnaden eller vi ska kanske mer kalla det för lobbyn. Här var det riggat med skotrar på en ”hylla” under taket och mitt i rummet bredvid den öppna gasolspisen stod en cross och blänkte, atmosfären som vi blev mött av sätter balansen i gungning hos vilken motorintresserad som helst.

Dagen fortsatte med genomgång och presentation av produkter från FXR´s kommande kollektion och vi kan väll säga att det inte blir mindre intressant till nästa år. Efter middagen var det mingel och möjlighet att prata med deras teamförare, vi träffade bland annat Levi La Vallee som är ett välkänt namn i branschen. En kortväxt, trevlig och till synes ödmjuk man som genom åren har skrapat ihop en hel arsenal av priser från Winter X games. Vi fick även en stund med Brock Hoyer som är ett hett namn i Snowbike sammanhang och har tagit medaljer i X Games dom 3 senaste åren. Det var full fart till småtimmarna och stämningen var på topp!

Under fredagen fanns det möjlighet att klämma och känna mer på nästa års kollektion, några personliga favoriter fann vi nog alltid och ett visst ”ha” begär uppstod helt klart. Under dagen kunde vi höra ljuv musik utanför byggnaden, det pågick träning och justering inför kvällens tävling. Trots den bistra vinden och en temperatur på 25 minusgrader kunde vi inte hålla oss från banan. Det går inte annat än medge att pulsen stiger markant när det är fulla varv på maskinerna och platåhoppen ser närmast ut som en barnlek.

Laddad för kvällens tävling intas middag och varmare kläder tas på. Lagom till mörkrets infinnande går första starten. Det här är ingen vanlig tävling, nä här går FXR World Championship av stapeln. Den görs i form av head to head race, det som gör saken extra intressant är att det mixas skoter och snowbike. Undertecknad tyckte det skulle bli riktigt intressant att se hur heaten artade sig då snowbike inte är så vanligt hemma i Sverige.

Det som slog oss efter första heatet var hur grymt snabba snöcrossarna var vid kurvtagning, förarna lägger ner hojen och sen är det öppna spjäll genom kurvan. Det känns som att det var kurvtagning som blev den avgörande faktorn, i finalen stod två stycken snowbikes på startlinjen och låg på varvstoppen innan det bar iväg. Finalen skulle avgöras mellan dom båda X games medaljörerna Brock Hoyer och Jesse Kirchmeyer , efter ett tajt och spännande race vann nummer 42 Kirchmeyer. I sann Amerikansk anda lyste raketer upp hela himlen efter finalen och stämningen var på topp. På väg till hotellet började förväntningarna stiga inför morgondagens supercross race.

Lördag förmiddag bytte vi boende och flyttade in till centrala Minneapolis för att vara närmare US Bank Stadium Arenan, det är en anläggning som sväljer ca 66 500 åskådare och är hemmaplan för Minnesota Vikings. Här skulle kvällens omgång av Monster Energy AMA supercross att gå av stapeln. När vi gick ute på stan under dagen märkte man att det var många som var där för kvällens event. Det var bra stämning och många hade på sig kläder med sina favoritförare.

Vi var på plats i god tid innan första starten och stämningen gick nästan att ta på, arenan hade fyllts upp med drygt 35 000 människor som alla var taggade till max. När första starten gick reste sig nackhåret på undertecknad, det här är en upplevelse som måste upplevas live om möjlighet finns. Det var bra heat hela kvällen, både 250cc och 450cc main eventen var helt magiska och är något jag kommer minnas!

När vi satt i taxin på väg mot flygplatsen söndag morgon kunde vi bara konstatera att det hade varit en resa som vi sent skulle glömma, vi vill tacka FXR för ett väl arrangerat evenemang!

Fortsätt läs

Mer i Reportage

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen