Kontakta oss

Trax impressions

SKI-DOO MXZ XRS 850 E-TEC

2023 närmar sig med stormsteg och evolutionen inom branschen skrider vidare. Ski-Doo MXZ XRS 850 e-tec är inget undantag! Generation fem av rev-chassit är här och givetvis har vi på Sledtrax tagit oss en närmare titt på denna nyskapta glödheta ledracer! Häng med då vi tog några tighta svängar med en riktigt intressant maskin!

Korta maskiner har allt för länge lyst med sin frånvaro rent försäljningsmässigt i vårt avlånga Sverige. Men en förändring är på väg att ske. 146 tum blir allt mer populärt och nyper stora andelar av marknaden från de längre maskinerna. Det är förmodligen bara en tidsfråga innan det korta segmentet kommer tillbaka med full kraft. Vi får allt hoppas på det, för det är otroligt roligt att piska led med en maskin skapt för ändamålet. Vid en första anblick ser man att det har hänt mycket mellan generationerna. Gen 5 är ordentligt omarbetad. Den är nättare än sin föregångare och i min mening riktigt läcker. Allt känns top notch. Nu sitter det äntligen en ledlykta i fronten, och inte vilken som helst. Den levererar 4800 lumen i helljusläge. Ett välkommet tillval till denna best är även en 10,25 tums mätartavla med integrerad gps.

Men hur känns den då? 

Allt på skotern känns väldigt välarbetat med en hög detaljfinish, och hela konstruktionen andas kvalitet. Körkänslan är det inget fel på. Den är likt ett rakblad sylvass i kurvorna och skär fast skidorna i svängarna. Lyckligtvis är leden långt ifrån slät så vi får känna när KYB-stötdämparna arbetar för fullt med att ta hand om ojämnheter. Som sprungen ur en kanon kommer åttafemtins gassvar väl till pass, när man laddar fullt mot knölarna som dyker upp lite varstans. Ja, den är även fantastiskt trevlig att sträcka ut också då tillfälle ges. Men mellan accelerationerna får även bromsskivan glöda. Feelingen i bromsen känns bättre än tidigare generation, Brembo har kalibrerat in dem väl.

Vad har den att erbjuda ?

SKI-DOO MXZ XRS 850 E-TEC är extremt följsam och bjuder inte upp till några direkta överraskningar. Den är tam och mjuk som ett lamm när finåkning står på agendan. Men så fort race djävulen vaknar, sliter den av sina fårakläder och ulven inombords släpper på sina 165 hästkrafter. Gupp käkas till frukost och knölar som till synes känns enorma slätar maskinen ut, utan minsta blink. Mattan klöser sig fast i underlaget och skickar snö bakut i raketfart. Det är bara hålla i sig i styret för att sitta kvar på maskinen.

Sammanfattningsvis 

Ett otroligt look med centrerad vikt ger gemene man en enorm kontroll över denna lättkörda skapelse. Älskar du att snabbt forcera enduroslingor så kommer Ski-doo MXZ XRS 850 e-tec ta dig långa sträckor på kort tid. Vill du glida och bara njuta i harmoni med den extremt trevliga komforten som skotern har att erbjuda, är det ett rent söndagsnöje att glida runt på denna likt en touring.

Mångsidigheten är enorm och det är bara i lösare snö som problem uppstår. Vilket säger sig självt. Vi på Sledtrax kan inte annat än rekommendera  Ski-doo MXZ XRS som ett hett alternativ värt att titta på om du skulle fundera på att köpa en kort och ettrig ledsmiskare!

Glöm inte att prenumerera på Sledtrax Nyhetsbrev med chansen att vinna massvis med nya produkter varje vecka

Försäkra din Snöskoter via: SVEDEA

Läs fler TRAX IMPRESSIONS

Kontakta din lokala Ski-doo handlare:

AUTO-BLÅ

OKTAN SVERIGE AB

KALIX MASKINER

E-SON MASKIN

LJUNGBERGS MOTOR

Fortsätt läs

Mer i Trax impressions

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen