Kontakta oss

Trax impressions

SKI-DOO RENEGADE X-RS 900 ACE TURBO R – EN FARTFYLLD UPPLEVELSE BAKOM STYRET!

I ett land som har otaliga mil med breda pistade leder och ett ledsystem som gör att du kan köra dagar i sträck. I denna storslagna och snöklädda miljö har vi på Sledtrax fått avverka de första milen på den nya Ski-doo Renegade X-RS 900 Ace Turbo R som till 2024 kommer i G5 chassit. Är den lika bra som förväntat? Det ska vi ta reda på under en dag bakom styret på denna milslukare i West Yellowstone.

Efterlängtad modell till nya G5 chassiet.

Vi kunde knappast ha bättre förutsättningar för att testa den nya uppdaterade Renegade X-RS 900 Ace Turbo R´n. Det erbjöds mil efter mil med svepande snabba kurvor och trots att vi var i Yellowstone fanns det även knöligare partier som satte de smarta dämparna på prov. Läser du specen för den nya Renegade´n i G5 chassiet kan man snabbt konstatera att detta är en potent lyxkryssare som förflyttar dig både snabbt, roligt, bekvämt och med knivprecision.

Hur upplevs den?

När du hoppar upp på X-RS´n är det flera saker som kommer upp i tanke, dels den nya mer moderna designen som du möts av, sen den bearbetade körställningen och bekväma dynan. Men det som blir mer slående är den kraft och precision som finns i denna maskin, de 180 brutala hästarna som motorn levererar slutar aldrig att dra. Vi blir lika imponerad varje gång denna motor testas, Brp tog verkligen deras 4-takts segment till nästa nivå med denna spis.

Precisionen i RAS X framvagnen kombinerat med de 4-kolviga brembo bromsarna gör att du känner dig trygg inför varje kurva, det är bara vid hårt gaspådrag som innerskidan lättar från marken. Samarbete mellan dämparna och Pilot X skidorna gör att du har bra styrning i alla situationer.

Teknik och stötdämpare anpassade för alla.

När du sitter bakom styret på denna raket känns den modern, den stora 10.25” touch skärmen med “BRP GO!” gör att du enkelt kan koppla upp din telefon mot den och även navigera med den. Då skotern vi kör är utrustad med KYB Pro Smart Shox kan du även ändra inställningar för dessa här. Det finns 3 förinställda lägen som du enkelt byter mellan, Comfort, Sport och Sport +.

Du märker en markant skillnad på dessa beroende på vilket läge du kör, vi testade samma sträcka med knölar och whoopisar i Comfort och Sport+ läget. I Comfort-läget är maskinen mjuk och mer följsam, när du klickar om till Sport+ upplevs maskinen hårdare och mer aggressiv. Det är som att den skickar en signal till dig som förare, kör snabbare, kör snabbare. Det är svårt att inte trycka in högertummen längre då maskinen känns både arg och trygg på samma gång, den är galet rolig att köra snabbt med.

Den 137” långa Ice Ripper mattan med 38mm kammar bidrar till att du som förare känner dig trygg på maskinen, det är bra acceleration men viktigare är att det är bra bett vid inbromsningar. Som vi nämnde tidigare är det ett par rejäla Brembobromsar på maskinen och det i kombination med det ställbara bromshandtaget ger en bra och distinkt känsla.

En sammanfattning av dagen med Ski-doo Renegade X-RS 900 Ace Turbo R

Att denna maskin är framtagen för långa turer bakom styret råder det ingen tvekan om, det nya chassiet i kombination dämparna gör att du har god komfort och inte blir lika trött efter en dags körning. Motorn med sina 180 turbohästar som dumpar efter varje gaspådrag gör att undertecknad inte kunde låta bli att pumpa lite extra på gasen, det är som musik för öronen. Vi hade gärna kört med denna Renegade X-RS på en långstyrning kommande vinter!

Gillar du kläderna? Titta in TOBE OUTERWEAR

Köp käderna hos: SLEDSTORE

Försäkra din Snöskoter via DINA FÖRSÄKRINGAR

Försäkra din Snöskoter via SVEDEA

Läs fler Trax Impressions

Kontakta din lokala Ski-doo handlare:

LINDROTHS MOTORCENTER

AUTO-BLÅ

OKTAN SVERIGE AB

CROSSFIX

KALIX MASKINER

E-SON MASKIN

LJUNGBERGS MOTOR

SN MOTORSERVICE

MJM POWERSPORTS

Fortsätt läs

Mer i Trax impressions

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen