Kontakta oss

Reportage

SLÄP IN THE FACE

Släp in the Face är ett snabbväxande företag baserat i Skellefteå som började sin verksamhet med att hyra ut släpvagnar. Kundgruppen var mestadels snöskoterförare och den passion som alltid funnits för skoterindustrin tog sedan fart. Tidigt började dem att sälja heta tillbehör som snöskoterfolket efterfrågade och inför säsongen 2018 gjorde företaget en vändning. Nu är Släp in the face distributör för ett stort antal produkter inom Sverige och norden. Man kan i deras portfolio hitta produkter från bland annat Raptor Shocks, Slydog och Durapro. Med ett 20-tal återförsäljare ser Släp in the face till att skoterfolket får schyssta produkter till rätt priser.

För att få ett smakprov av vad man kan hitta i katalogen från Släp in the face fick vi på Sledtrax testa en uppsättning Raptor Kinetic dämpare samt ett par Sly dog attack skidor. Detta är de hetaste nyheterna från dessa tillverkare, och snacka om att vi är nyfikna på dem!

Raptor Kinetic V1-RC heter stötdämparna som vi passade på att testa och här kan vi snacka om fina produkter. Smäcker design med läckra detaljer av eloxerad fräst aluminium, dem skriker 100% billet. Men det är inte bara show dessa stötdämpare, justerbar kompression och retur i 20 steg samt en ny funktion med ”internal bypass” skall göra att körningen blir en fröjd. På centerdämparen finns det justerbar kompression i 20 steg och på bakre stötdämparen i boggien finner man både kompression och returjusteringar. Här hitta man även snabbjustering av fjäderspänningen via en kamjustering i 3 olika lägen. Man kan säga att det finns gott om inställningar att laborera med och vi passade på att vrida på alla skruvar under vår provkörning. Snöförhållandena var undermåliga, vilket kanske var extra bra för detta test eftersom vi fick köra på allt från isiga guppiga leder till mjuk och härlig puder. 

Utan att ha rört en enda justerings-ratt drog vi iväg ut på fjället, vi märker ganska direkt på den hårda och guppiga leden att stötdämparna är av mjuk setup. Här på leden får vi ta nytta av den goda justering som finns på dessa dämpare, både kompression samt retur ställs upp ett antal klick och nu är skotern helt fantastisk att smiska led med. Väl uppe på fjället kommer ytor med mjuk och härlig puder och nu är det upp till bevis. Kompressionen sänks några klick och returen får ligga kvar, de perfekt mjuka dämparna sväljer vartenda gupp vi kastar oss på. Vi lyckas inte en enda gång att få stötdämparna att bottna ute i snön, trots tappra försök.

Åter mot leden bär det av och snön blir hårdare, nu låter vi dämparna ligga kvar i mjuka läget för att försöka hitta gränsen för vad dem kan klara av. Det går fruktansvärt bra om än vi till sist lyckas att känna något mindre genomslag när vi pressar skotern genom långa gropar. Riktigt potentiella stötdämpare med stort justeringsintervall som gör att de passar för samtliga förare. Något annat som var spännande att känna på nu när snön blev hårdare och skaren börjar riva i skotern, det är Slydog Attack skidorna. Skidan ser tämligen smal ut i sina avsmalnande form och man kan lätt inbilla sig att det kommer att vara väldigt aggressiva i denna hårda snö med den långa platta kölen. Ack så fel magkänslan hade i detta fall, det går som smort när vi glider fram. Givetvis känner man ett lite större motstånd i styret när man smygkör i denna hårda snö. Men med lite fart känns maskinen vassare än någonsin.

Färden går vidare och snön skiftar fram och åter i kvalitén. Vi kör slalom mellan träden i skogen och skråkör bekymmerfritt fram längs bergssidorna. Stötdämparna jobbar på och gör sig då och då påminda när man stöter på hinder som bara slås bort utan att snöskotern ryggar till.

Allt gott har ett slut och när helgen var över lämnar vi motvilligt tillbaka delarna som vi lånat över helgen. Åter hos Släp in the face blickar vi ut över deras lager och passar på att fråga Pär lite om företaget.

Hur startades företaget Släp in the Face?

Jag startade företaget tillsammans med en kompis 2016. Tanken var då att dra igång något tillsammans, vid sidan av våra respektive jobb, för skojs skull. Vi började med att hyra ut släpvagnar och tänkte sedan expandera med maskiner och verktyg. Efter en tid så köpte jag ut min dåvarande kollega och delägare, då tiden inte riktigt fanns för honom att driva företaget vidare. Då tog företaget en ordentlig vändning och den huvudsakliga affärsiden blev istället snöskoterdelar och tillbehör istället för uthyrning.

Hur har året 2019 varit för er?

2019 är fösta säsongen som Släp in the Face har distribuerat produkter istället för att sälja direkt till slutkund. Vi har idag ett ”showroom” på vår hemsida istället för webshop. Det har varit riktigt roligt att jobba med våra återförsäljare. Och de har tagit emot mig och företaget med öppna dörrar, så det är jätteskoj! Det har även blivit en hel del kontakt med leverantörerna i USA och Kanada, och även det är något jag tycker är roligt. Det påminner lite om min tidigare tjänst inom hissbranchen, då det blev mycket kontakt med kunder och kollegor på olika marknader runt om i världen. Något som man saknar med att sälja direkt till kund är såklart att träffa alla kunder och prata skoter, tillbehör och körning med dem. Skoterbranchen är speciell då det ofta är kundernas stora intresse, vilket gör att de kan väldigt mycket, och det är skoj.

FOTO: JOHAN ÖQVIST

Vilka produkter säljer Släp in the Face?

Idag säljer vi produkter från DuraPro, Raptor Shocks, Slydog Skis, Cheetah Factory Racing samt Race Rubber. Vi har även en del nyheter på gång som vi ser fram emot att berätta mer om inom kort!

Vad är målsättningen för släp in the face?

Det kortsiktiga målet är att kunderna enkelt ska kunna kitta sin skoter med de hetaste produkterna från USA och Kanada via Släp in the Face. De ska kunna hitta ett bra utbud hos sin lokala återförsäljare och köpa produkterna över disk. 

Det långsiktiga målet är att vara en given leverantör till skoterhandlare i Skandinavien. Vår vision är att varje skoteråkare i Skandinavien ska känna behovet av att ha minst en produkt på sin skoter från Släp in the Face. 

Vi har sett att ni har nya släpvagnar på gång, berätta mer om dem.

Det stämmer bra. Vi tog fram två släpvagnsmodeller i höstas. Grunden är egentligen att vi tyckte att dessa vagnar saknades på marknaden. Vi designade dem efter eget behov, och har fått många positiva kommentarer om dem. Planen var att de skulle vara klara inför säsongen. Men det blev fullt upp med skoterprodukter. Nu då skotersäsongen börjar rundas av kommer mer fokus att ligga på släpvagnarna, och vi kommer att ta fram demovagnar inom kort, så att de finns klara för försäljning till kommande skotersäsong.

Släp in the face, ett mycket intressant företag som vi garanterat kommer att få se mer av i framtiden! 

 

Fortsätt läs

Mer i Reportage

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen