Kontakta oss

Reportage

SOMMARÄVENTYR I SKOTERMECKAT CAMP GAUTO

Camp Gauto är ett fantastiskt besöksmål under vintersäsongen, skotermeckat där vi på Sledtrax ofta spelar in våra tester. Vi blev sugen på att uppleva denna vackra fjällmiljö även under sommaren. Därför har vi i samarbete med Camp Gauto testat på Hike Krappes, ett fantastiskt äventyr som börjar med en helikoptertur. Häng med så ska ni få veta mer!

Fjälltopparna är lockande året om, därför valde vi att boka äventyret Hike Krappes som kan vara en bra första sväng för den mindre vandringsvane där både stora och små får lite hjälp upp på toppen. Vi blev hämtade av Anders från Camp Gauto strax efter klockan tio på förmiddagen för att bli transporterade till Adolfström där nästa transport väntade.   

Endast en av oss hade åkt helikopter tidigare, så det var med stor förväntan undertecknads familj klev in. Inte ett moln så långt ögat kunde nå, svårt att önska bättre väder för dagen. Flygturen tog oss över Gautosjö och upp på toppen av Kráhpiesvárrie ca 1000 m över havet där vi alla kliver ur. Barnen ville gärna flyga mer över de vackra vyerna som vi just passerat, vilket även är svårt att få nog av som vuxen. Vi stannar kvar på toppen och njuter av att utsikten som likt vinterlandskapet är helt makalös. Det blåser bara marginellt med tanke på höjden vi befinner oss på och de ljumma sommarvindarna gör det till och med behagligt att gå i t-shirt.

Sommar och snö hör inte riktigt ihop men barnen noterar snabbt att det finns snö som inte har smält bort, de har tagit sikte på en dal sydväst om toppen. En liten fikapaus för att njuta av vyerna innan vi bestämmer oss för att gå en omväg för att kunna uppleva snö i juli. Terrängen är brant men lätt att gå i. Det märkas att det varit en ganska torr sommar och det är inga problem för barnen att promenera med gympaskor. Yngsta dottern och hundarna tävlar ner till snöfläcken som ligger i dalen. Vi har med oss ett fiskespö och testar vår lycka i sjön men denna gång är miljöerna lycka nog att uppleva.

Efter vår extra sväng återgår vi till grundplanen och söker upp den markerade leden igen, när vi finner den äter vi lunch innan vandringen ner fortsätter. Leden är märkt med målade stenar, det blir ett äventyr för barnen att söka efter nästa markering och humöret hålls på topp. Terrängen är relativt lätt att gå i för att vara fjällmiljö, barnen är förvånansvärt snabba nerför leden. Bäversjön och Loppsjön är två av de sjöarna som vi ser under vår vandring ner för fjället.

Vår extra tur för att testa fiskelyckan och bygga en snögubbe har tärt på barnens energi och ett stopp innan trädgränsen passade fint, här finns ett bord och bänkar för att än en gång njuta av utsikten och fylla på energi. Vi har nu cirka två kilometer kvar efter en lite brantare stig genom skogen, det är den sista biten av vandringen. 

Väl framme i Loppviken står vår båtskjuts som tar oss tillbaka till Camp Gauto. Efter dagens äventyr väntade en fantastisk middag i Gautobaren där vi beställt röding och renskav från menyn som förmodligen aldrig smakat lika bättre. Vi avslutar äventyret med att tillbringa kvällen utomhus där vi njuter av den vackra miljö Camp Gauto har att erbjuda innan vi med trötta kroppar knyter oss i den stuga som vi hyrt. En sak är säker, det är inte sista gången vi åker hit på barmarkssäsongen! 

Boka ditt äventyr på CAMP GAUTO

Läs fler Sledtrax tester

Fortsätt läs

Mer i Reportage

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen