Kontakta oss

Nyheter

SVEDEA – 100.000 kr till skoterklubbar!

Varje år delar Svedea ut 100 000 kronor till snöskoterklubbar som bidrar till ett säkrare och bättre skoterliv. Nu har startskottet för årets skotersäsong gått och det är fritt fram för klubbarna att söka pengar för olika projekt.

I helgen som gick var det Skoterns dag – starten för årets snöskotersäsong. Samtidigt öppnar även Svedea för möjligheten att söka bidrag ur Skoterfonden. Syftet är att stötta klubbarna ekonomiskt för projekt som främjar skoteråkande, ökar säkerheten eller bidrar till en bättre naturupplevelse.

– Skoterklubbarna gör stora insatser för att till exempel underhålla leder och hålla utflyktsmål i gott skick. Men de jobbar med små medel och lägger ner mycket ideellt arbete för att hålla svensk skoterkultur levande, säger Fredrik Lilliehöök, produktchef för snöskoterförsäkring på Svedea.

Förra säsongen fördelades pengarna till tre klubbar för att sätta upp informationstavlor, bygga klubbstuga och köpa en snöskoter att använda vid förarutbildning.

– Under åren har det varit stor spridning på vad pengarna har använts till. Det här blir sjätte året i rad och det ska bli spännande att se vilka projekt klubbarna söker bidrag för i år, avslutar Fredrik.

Alla skoterklubbar som har ett samarbetsavtal med Svedea kan söka pengar ur fonden. Skoterfonden är öppen för ansökningar fram till den 11 januari 2019 på skoterfonden

Fortsätt läs

Mer i Nyheter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen