Kontakta oss

Sledtrax testar

TAYGA PATRUL – PERFEKT FÖR BUS OCH LEK MED BARNEN UNDER VÅRVINTERN

”Farbror skoter, farbror tolka” det är ord som upprepats under hela påsken för undertecknad. Jonathan 4 och Ralph 3 har onekligen skaffat sig en ny favoritskoter. Tolka, åka och sitta på och torrköra är vad Tayga Patrul fått utstå under hela vårvintern. Nu tar vi en lite närmare titt på denna snöskoter.

Med bred dyna, hög ruta och mjuk och stabil gång i motorn och variation har Tayga Patrul blivit en stor favorit under vårvintern. Undertecknad har inte haft en lugn stund utan fått agera lekledare under större delen av helgerna. Något som uppskattats stort bland dem små på plats.

Så hur är då denna vridstarka storbjörn att köra?

Det är inte direkt en fartraket även om kraftpaketet under huven är en v-twin på 800 kubik. Tayga Patrul går tyst och lugnt precis som dem största björnarna lufsar i skogen. Arbetsmoralen är hög och vill man är det bara koppla på en timmendoing och lägga in lågväxeln så tar sig skotern även an dem tyngsta uppgifterna utan problem. Med en 60” bred matta är skotern helt klart ett hett alternativ för de tuffaste uppgifterna. Skulle man dock sätta sig fast får man ringa efter en pistmaskin… För lätt i vikten, det är inte något attribut som passar in i beskrivningen på denna kloss.

Kan något förbättras?

Tayga patrul är en väldigt prisvärd maskin med ett rek pris på under 90.000kr vilket är tilltalande. Dock är finishen långt från dagens skotrar, förarmiljön ger intryck om att man kör en skoter byggd på 90-talet. Här är det stor förbättringspotential. Back, elstart och varvräknare samt en mindre digital display är vad som överblickas som chaufför. Hand och tummvärmare finns naturligtvis även om knapparna för dessa lyser Ski-doo gult i plast precis som under 90-talet. Nu har skotern snart rullat upp mot 40 mil och för undertecknad har den inte strulat något mer än att backen då och då hoppar ur när man försöker lägga i den, något som man löser genom att hålla lite gas.

Sammanfattningsvis!

Tayga Patrul är en väldigt komplett maskin både för stugfamiljen, pimpelfiskaren och för arbete. Man skulle kunna säga att det är Tayga svar på Yamaha Viking 540.

Den kan naturligtvis inte jämföras med dagens värsta skotrar med senaste tekniken, motorerna och komforten. Men för prislappen och för vad den är anpassad för är Tayga Patrul en snöskoter som helt klart imponerat på undertecknad.

Läs fler SLEDTRAX TESTAR

Läs mer om FAMILJEMASKIN

Fortsätt läs

Mer i Sledtrax testar

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen