Kontakta oss

Trax impressions

2021 YAMAHA TRANSPORTER LITE

Den som väntar på något gott brukar ordspråket lyda, och vi har väntat länge på nyheter från Yamaha. Det har varit många spekulationer om vad framtiden har att utbringa när det pratas om tillverkning av snöskotrar från Yamaha. Men när man som minst anar det så smäller de till. Till 2021 kommer Yamaha med hela 4 st nya modeller och vi har tidigare skrivit om återkomsten av Mountain Max nu är det dags att kika på en ytterligare nyhet Yamaha Transporter lite.

Yamaha Transporter lite

Yamaha Transporter lite är en en lättviktare anpassad för stugägaren, skidbacken och rennäringen. Med en encylindrig kraftkälla på 397 cc och med hela 60 + hästkrafter bådar maskin för både arbete, bus och pulkdragning. Även fast maskin är lite enklare byggd finns de nödvändigaste såsom Elstart, back och hantagsvärmare.

Yamaha Transporter lite

Så hur är den att köra då?

Imponerade helt klart! Maskin är något mindre än en de andra ur Yamahas 2021 snöskoterflotta, men rymmer helt klart en chaufför och en passagerare utan problem. Likt en gokart är busigheten stor, men framförallt känns den troligt stabil och smidig. Att snirkla runt i tight skog är inga problem. Variatorerna är riktigt bra inställda då man utan problem kan smyga mjukt och ryckfritt i krypfart, perfekt för arbete. Ligger man däremot på varv och trycker fullt så har man en otroligt rolig och potent ledracer. Något som likaså imponerat på oss är bromsarna. Då maskin är väldigt lätt så tar bromsarna förvånansvärt bra.

Yamaha Transporter

Tillbehören då?

Här finns en hel uppsjö av tillbehör för att utrusta maskin efter uppgift och önskemål. Allt från dubbeldyna, olika boxar och fästen är bara några av alternativen. Vilket gör Yamaha transporter en riktigt hett alternativ för brukskunden.

Yamaha Transporter lite

Sammanfattningsvis

Vi tror att Yamaha är något riktigt bra på spåren. En maskin som passar den breda marknaden av användare och BRP som fram tills idag har ägt segmentet för bruksmaskiner måste se upp för här har vi helt klart en utmanare. Vi kommer förmodligen få se mycket av Yamaha transporter lite under kommande säsonger.

Läs fler TRAX IMPRESSIONS

Kontakta din lokala Yamaha handlare:

Yamahacenter Östersund

Fortsätt läs

Mer i Trax impressions

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen