Kontakta oss

Reportage

AUTOBLÅ

Slår vi upp kartboken och låter kompassen falla mot södra delen av Lappland hittar vi inlandsorten Lycksele där butiken Autoblå har sina rötter. En mycket omtalad butik här i norr där de pratas väldigt gott om deras engagemang i kundens upplevelse av verksamheten. Följ med när Sledtrax tar en närmre titt på vad som erbjuds innanför dörrarna på Autoblå.

Autoblå

Vi möts av en glad och serviceinriktad Ronnie som hälsar oss varmt välkommen när vi kliver in i butiken. Snett bakom honom sitter grabbarna i kundmottagningen, de möter oss med ett glatt leende och det är en väldigt familjär och trevlig stämning som följer med under hela vistelsen i butiken. 

Ronnie började sin karriär på Autoblå som anställd men hade redan sedan start drömmar och visioner om att en dag stå som ägare av verksamheten då stort intresse av försäljning och blicken för potential och utveckling alltid funnits med, och på det även ett enormt driv. 2018 blev drömmar till verklighet och verksamheten hamnade i Ronnies händer med fokus på att fortsätta driva en sund verksamhet med god kundrelation och framförallt vara en bra arbetsgivare.

Ronnie Autoblå

KUNDFOKUS

Lycksele ligger beläget längs blå vägen, en väg där ett stort antal turister passerar dagligen och så även skoteråkare som har siktet inställt på fjällvärlden, något som Autoblå ser som en stor möjlighet och öppnar därför upp portarna lite extra den här tiden på året.
– Torsdagar har vi valt att utöka öppettiderna och har kvällsöppet för att fånga upp de förbipasserande som är på väg upp till fjällvärlden. Vi har även lördagsöppet under december fram till mars månad. Detta för att vi alltid strävar efter att sätta kunden i fokus och försöker att möta deras behov i största möjliga mån.

Showroom Autoblå

Något som verkligen återspeglar deras fokus på kundens upplevelse är när det är dags för leverans av maskiner. Ronnie berättar att han sätter av cirka en timmes tid till varje leverans som ska genomföras för att dela med sig viktig information gällande maskinen och köpet i sig.
– Alla skoteråterförsäljare har i princip samma utbud vad gäller skotrar, kläder och tillbehör. Här kopplas kundens upplevelse in igen. Det är oerhört viktigt att vår personal, butik och verksamheten i helhet ger kunden en bra upplevelse för att skapa en trogen återkommande kundkrets och för att sticka ut i mängden.

showroom Autoblå

MER ÄN BARA SNÖSKOTER
Autoblå och Mekonomen Bilverkstad ligger under samma tak och totalt är de nio anställda.
– Fördelen med att båda verksamheterna ligger under ”samma tak” är framförallt att vi kan fördela personal mellan dessa verksamheter om det skulle vara bortfall i något av teamen, vilket är en styrka i sig. 

Autoblå är kanske mest känd som återförsäljare av BRP men det erbjuds ett brett sortiment utöver snöskotrar. Under rundvandringen i butiken hittar vi nämligen annat så som vattenskotrar, fyrhjulingar, snöslungor, gräsklippare, skoterkläder, ja listan kan göras lång och det märks tydligt att de gör sitt yttersta för att täcka upp kundernas behov. 

Verkstad Autoblå

Autoblå är i dagsläget platinumåterförsäljare av BRP vilket vi på sledtrax tycker är ett fint kvitto på de engagemang och hårda arbete som de lägger ner i verksamheten. Har ni vägarna förbi Lycksele, passa på att svänga förbi butiken och grabbarna på Autoblå, ni blir inte besvikna!

Kontakta AUTOBLÅ

Läs fler Reportage

Fortsätt läs

Mer i Reportage

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen