Kontakta oss

Reportage

E-SON MASKIN & TIDY POWERSPORTS – FÖRETAGEN SOM SATSAR STORT

Om man på senare tid varit till Skellefteå är E-son Maskin och Tidy Powersports två företagsnamn man inte kunnat missa. Med en helt ny lokal på första parkett mot E4:an satsar de välrenommerade företagen på fortsatt expansion i ledning av nya ägare. Vi passade på att göra ett besök för att kolla in verksamheten vilket ni inte vill missa!

Foto Lisa Björnström

Sent en vardagskväll rullar vi in på parkeringen framför E-son Maskin och Tidy Powersports som man finner i den minst sagt imponerande byggnaden på Gymnasievägen 26. Senast vi var här var i samband med startskottet för säsongen, på skotern dag när dem invigde lokalen genom att fylla den till bristningsgränsen och dessutom drog till med en rejäl publik under den anordnade freestyle-showen med Rasmus Johansson samt Anders Eriksson i spetsen.

Bild 2 Foto Lisa Björnström, förare Anders Eriksson

Vid detta besök är känslan snarlik, spänningen är kvar kring den nya butiken men vid detta tillfälle är det hela lite mer avslappnat. Samtidigt som vi kliver in genom porten rullar de sista leveranserna ut ur butiken och lugnet har just börjat lägga sig från eftermiddagsrusningen. När vi kommer in ser vi en välfylld butik med snöskotrar av alla de slag följt av tillbehör samt utrustning från de hetaste märkena. Vi hinner inte gå långt innan vi träffar Daniel Lindberg och ordväxlingen tar genast fart.

Daniel berättar att byggnaden är resultatet av den enorma satsning som gett företagen en tre gånger så stor lokal som tidigare och som nu tillåter en fortsatt expansion av verksamheten. En skräddarsydd lösning som ger optimalt med utrymmen för inte bara en mycket rymlig och flexibel butiksyta, det är även lagt stor möda på verkstadsutrymmen, monteringshallar, tvätthallar, lager samt förvaringsytor. Möjligheten är nu god till att expandera utbudet av produkter samt tjänster, något man redan tagit nytta av.

I ena delen av butiken har vi E-son Maskin med sitt kompletta utbud av BRP produkter, det vill säga Ski-Doo, Lynx, Sea-Doo samt Can-Am och i den andra delen av butiken är Tidy Powersports som erbjuder Polaris kompletta utbud med Snöskotrar, UTV samt fyrhjulingar. Utöver detta erbjuder även företagen cyklar från Scott och man ha även fått tillskott av Husqvarna E-bikes samt Husqvarna Motorcycle som kommer börja att rulla in lagom till våren. För att sedan ta vara på lokalens fulla potential har man inte bara ökat utbudet av produkter, man erbjuder även nya tjänster som förvaring av snöskotrar, vattenskotrar samt övriga maskiner. Detta är något som man med fördel kan kombinera med en service innan rätta årstiden är kommen för att vara helt säker på att maskinen är i skick inför första äventyren.

Denna satsning om en ny lokal kommer inte från tomma intet, det är något som företagen har jobbat mot sedan ett tag tillbaka och som nu äntligen är på plats. Något som däremot hände längs vägen är att ägandeskapet inom företagen har förändrats. De nya delägarna är Joel Nilsson, Daniel Lindberg, Christoffer Stenberg samt Anders Stenlund. Detta är ett erfaret gäng som arbetat inom verksamheten under en längre tid och som nu i samband med bytet av ägare även genomfört en omorganisation där dem bytt positioner. VD för E-son Maskin är Joel Nilsson och VD på Tidy Powersports är Daniel Lindberg. Christoffer Stenberg har numera rollen som verkstadschef och Anders Stenlund är butikschef. Som pricken över i:et har det sedan tidigare sammansvetsade gänget förstärkts av flertalet nya rekryteringar som gör att framtidsplanerna ser riktigt lovande ut. Vi på Sledtrax ser fram emot att se utvecklingen framöver!

Om ni vill se mer från E-son maskin samt Tidy Powersports eller komma i kontakt med dem så hittar ni dem här:

E-son Maskin

Tidy Powersports

Läs fler REPORTAGE

Fortsätt läs

Mer i Reportage

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen