Kontakta oss

Reportage

TORDS MOTORSERVICE EN AV SVERIGES STÖRSTA SKOTERDEMONTERINGAR

Alla som har kört skoter en längre tid har säkert också varit med om att något gått sönder eller att man önskat byta ut en ruta eller styre till en annan modell. Ett väldigt bra alternativ är att handla ifrån en skoterdemontering där både priset är rätt och miljön skonas genom återbruk av begagnade delar. Nu ska vi ta en närmare titt på en av Sveriges största snöskoterdemonteringar som heter Tords Motorservice i Bredåker.

Tords Motorservice ligger i en liten by som heter Bredåker i Bodens kommun vilket kanske inte alla känner till, men faktum är att dom är en av de största Ski-doo handlarna i Sverige om man ser till antalet sålda maskiner. Det är helt klart imponerande framförallt när butiken inte är placerad i en storstad. Därför kan man förstå att det är en väldigt duktig handlare som skapat förtroende med så många kunder som väljer att åka dit för sitt nyköp år efter år. Nu är det inte bara snöskoterförsäljning som man är duktiga på utan det finns även en modern skoterdemontering där man demonterar maskiner från samtliga stora tillverkare.

Redan under 80 talet började grundaren Tord med att demontera skotrar samt att importera skotrar från USA för att komma åt mer delar och till rätt priser. Under åren växte verksamheten och för att hänga med i branschen var man först ut med att lansera en hemsida redan 1996 för att kunder skulle kunna beställa delar där. Men har sedan fortsatt med utvecklingen och 2009 gjorde man ett avtal med ett försäkringsbolag för att kunna köpa skadade maskiner för demontering. Idag jobbar man med 5 olika försäkringsbolag och man har automatiserat det mesta jämfört med den manuella hantering som det innebar tidigare vid beställningar. Nu görs följesedel, adressmärkning och betalning automatiskt vilket gör att man har mer tid till att skicka delarna så snabbt som möjligt.

På vår och sommar passar man på att demontera de flesta maskinerna då man helt enkelt får svårt att hinna med under vintersäsongen när nyförsäljningen står i fokus. Årligen demonterar man ungefär 50 st skotrar och alla delar läggs upp på hemsidan där man lätt som kund kan söka bland kategorier och märken med mera för att göra det så enkelt som möjligt att hitta rätt delar. Letar man något till sin maskin kan vi säga att det är stor sannolikhet at Tords motorservice kan ha den på hyllan då det finns ungefär 14 500 artiklar upplagda just nu.
Dessa artiklar är fördelade på dom fem stora snöskotertillverkarna enligt följande:


Ski-Doo 36%

Polaris 20%

Lynx 18%

Arctic-cat 15%

Yamaha 11%

Med andra ord har Tords Motorservice en demontering som kan vara räddaren i nöden när det är bråttom att få fram en reservdel eller om nypriset kan tyckas var lite väl tilltaget. Dessutom är det en tjänst för miljön att återanvända begagnade delar som kan fungera lika bra som nya.

Hitta delarna ni söker redan idag på TORDS MOTORSERVICE

Läs fler REPORTAGE 

Fortsätt läs

Mer i Reportage

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen