Kontakta oss

Reportage

GYMKHANA DRIFT 2019

Den 24 augusti är det återigen dags för ett av Östersunds mest fartfyllda event. Gymkhana drift som kan beskrivas som den mest gummibrännande tävling norr om dalälven har sin fjärde upplaga sedan första starten 2015. Bakom eventet står Tobias Hising, Olle Olsson och Carl Svedberg. Vi på Sledtrax passade på att ta en lunch med två av arrangörerna för att känna på pulsen, höra deras story och få all matnyttig information om kommande event.

FRÅN VÄ: CARL SVEDBERG, TOBIAS HISING

Vad är idé bakom eventet? hur kommer det sig att ni starta Gymkhana drift?

-Jag, Olle och Carl har alltid haft stort intresse för bilar och vi har varit iväg på en massa drifting tävlingar runt om i Sverige och hämtat inspiration. Vad vi tyckte var bra och likaså vad vi kunde göra ännu bättre för våra besökare och publik. Hela idén föddes 2014 under en bilfärd påväg hem från ett drifting event säger Tobbe Hising.

FOTO: GYMKHANA

Vad är planerna med Gymkhana drift?

-Vår vision är att göra gymkhana drift event till en mycket mera publikvänlig sport än ”normal” drifting. Istället för förbi swishade bilar i en kurva har vi en läktare. Som gör att man ser hela banan. Vi försöker vara tydliga att förklara för publiken hur tävlingen går till, vilka regler som gäller vid t.ex. clipping points osv. Vi har även ett tidssystem likt skidåkning så våra gäster hela tiden kan hänga med och på så sätt få ut så mycket som möjligt av deras besök säger Tobbe Hising och Carl Svedberg

FOTO: GYMKHANA

Är det något nytt på gymkhana drift i år?

-Vi kan avslöja att det kommer några ”goodies” under kvällen.

Berätta mer ? 

-”Man kommer märka när de sker” Säger grabbarna.

FOTO: GYMKHANA

Avslutningsvis, vad är tre bästa anledningen att man ska besöka eventet?

Upplevelsen – Gymkhana drift handlar om att göra det så kul och spännande som möjligt för vår publik.

Stämningen – Med över 10.000 besökare sist och en atmosfär som är svår att beskriva är detta något som bara måste upplevas.

Efterfesten – Första gången vi kör i egen regi uppe vid stadion. Vi går verkligen all in och detta kommer förhoppningsvis bli en fest våra gäster sent kommer glömma.

Bokar man förköp sparar man 100kr per biljett. På hemsidan finns biljetter som ger entré till både eventet och efterfesten, där hittar även en specialdeal på hotell för de som reser till eventet. Ett tips är att köpa sin biljett till efterfesten i god tid då de endast finns i ett begränsat antal.

Läs mer om eventet och boka biljetter HÄR

Vi på Sledtrax tävlar även ut 4 st biljetter. För att tävla om biljetter besök SLEDTRAXTV

Läs fler REPORTAGE

Fortsätt läs

Mer i Reportage

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen