Kontakta oss

Reportage

JETPILOT HISTORIEN BAKOM SUCCÉ FÖRETAGET

Jet Pilot är idag ett världsmärke inom vattenskotersporten och wakeboardindustrin. Dem tillverkar allt från kläder, flytvästar, våtdräkter osv. Nu tar Sledtrax med er på JetPilot historien från hur företaget startades, till hur sporten utvecklade sig till vad den är idag.

Jet Pilot grundades 1986 och gjorde sig snabbt ett namn för sig själv genom att skapa de mest tekniskt avancerade våtdräkterna, flytvästarna och kläderna för vattenskotersporten. Inspirationen till märket kom från fyra personer Scott, Jeff, Eric och Phil som var bosatta i Kalifornien. Kompisarna hade en stark passion för Moto X och vattenskoter. När de såg att ingen fokuserade på riktigt bra kläder till denna växande sport var idén skapad.

Jet Pilot varumärket skapades av killarna från deras egna erfarenheter av att tävla på Jetski på en Pro-nivå i Amerika och Europa. På den tiden kallades förarna för jetski-piloter i Europa.
De fick därför inte kalla märket Jet Ski Pilot eftersom Jet Ski var ett Kawasaki registrerat varumärke så Jet Pilot blev varumärket.

JetPilot skapade personligheterna som Jammer, Fish, Mac, Slasher, Haulin Harry, Hollywood Watkins, Rick Roy och Christy Carlson. Dessa åkare fångade intresset globalt och Jet Pilots marknadsföring visade hur spännande sporten kan vara. Jet Pilot sponsrar idag Jeff “JAMMER” Jacobs som har vunnit 10 världs titlar på jetski. 

I slutet av 90-talet startade Jet Pilot och Rick Roy Freeride Watercraft Tour, som förändrat sporten över hela världen. Rick Roy, Clay Cullen och Aussie, Mark Tearle var Jet Pilots lag som reste till Sydafrika, Australien, Mexiko, Brasilien, Hawaii och Kanada för att köra. Laget körde hårt och skapade bilder som var enastående på den tiden, dem var även först i världen med en backflip på en Jetski.

Detta gjorde det möjligt för JetPilot att skapa en stor tävling som heter The Red Bull Wave Challenge. Tävlingen drev de etablerade stjärnorna och skapade en ny publik för sporten. Friåkningen på Jetski blev där och då ett tävlingsformat och används fortfarande över hela världen än idag. 

1995 var året när JetPilot involverade sig i tillbehörs marknaden för wakeboard då företaget såg stor förbättringspotential i kläder för sporten. Precis som man gjort under de sista tio åren inom vattenskotersporten planerade man att få wakeboardsporten till att nå sin fulla potential.

För att JetPilot skulle få den exponering som krävdes för att bli nummer ett i kläder och tillbehör inom wakeboard gjorde företaget ett avtal med World Sports and Marketing crew och blev därmed den officiella klädsponsorn för Wakeboard turnén 1996, 97 och 98. Sponsringen gav Jet Pilot´s produkter extra exponering genom USA: s nationella tidskrifter och på tävlingarnas displayer, Jet Pilot blev snabbt därmed kläd och tillbehörsmärket nummer ett.

JetPilot har sedan start använt konkurrensen som drivkraft i deras ständiga utveckling av innovativa produkter. Under åren har Jet pilot haft möjligheten att arbeta med några av de absolut bästa åkarna i världen. Jet Pilot står för design, hållbarhet och prestanda med alla deras produkter och med den inställning och kärlek till vattenbranschen JetPilot har tror vi på Sledtrax att man kommer fortsätta skapa produkter vi slutkonsumenter kan njuta av.

En del av deras utbud finns på VATTENSPORT

Läs mer om kläder i KLÄDGUIDEN

Fortsätt läs

Mer i Reportage

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen