Kontakta oss

Reportage

MÅNADENS PROFIL WILLIAM ”FALKEN” FALKENSSON

Han är en framgångsrik Youtube-profil som grundat Falkenssons production och klädmärket REC Clothing. En person med stora ambitioner och med en passion för snöskoteråkningen som tar med mängder av tittare på sina skoterfärder där han visar upp allt som hör till snöskoteråkningen. Månadens profil är denna gång ingen mindre än William ”Falken” Falkensson!

William Falkensson

Kort om William Falkensson:

Uppvuxen i tätorten Stugun och har sen ruta ett fått vara kreativ i sina vägar med att få intressena att växa. Ungdomsåren bestod till stor del av fotboll och under vintrarna var det mycket utomhusaktiviteter som skidåkning och snowboard som var på tapeten. Många dagar spenderades tillsammans med polarna och desto fler hopp blev byggda. Man kan säga att det var här som intresset för actionsporter tog vid. När vintern övergick till sommar var det alltid full fart på antingen cykeln eller skateboarden. Även skoterkörningen kom igång tidigt och med det intresset, som verkligen har fått fäste. Den kreativa och ambitiösa William är numera 23 år, bosatt i Sollefteå och har ett enormt driv för att utvecklas och skapa mer! Sedan en tid tillbaka driver han ett klädmärke som heter REC Clothing och utöver detta har han skapat Youtube-kanalen Falkenssons production, som har inte mindre än 18 700 prenumeranter och drygt 4 miljoner visningar. Med detta i ryggen vet han att det inte finns några begränsningar och framtidsvisionerna för William är gränslösa!

Många känner igen dig från Youtube kanalen Falkenssons production, men vem är egentligen William Falkensson bakom kulisserna?

Jag är en väldigt öppen person och detta avspeglar sig på ett ärligt sätt i filmerna, det som visas är genuint. Men skall man gå ner på djupet är jag en väldigt driven person som dels älskar att lära mig nya saker men framförallt att utvecklas. Det jag lärt känna av mig själv är att jag fördjupar mig verkligen i saker när jag tar tag i dem. Sedan vet jag att om man vill ha någonting gjort kan man skapa det, denna insikt är något som speglar mig som person idag. Och man skall våga att prova leva ut sina idéer, jag vill inte sitta och ångra att man inte tagit chansen. Därför satsar jag allt och min förhoppning är att lämna ett avtryck efter mig här på jorden.

I dina filmer speglas mycket sammanhållning och glädje, ser du detta som en viktig del i skoterkörningen?

Ja verkligen, och jag pushar på branschen i sig att man skall träffa nya människor, heja på varandra när man möts på leden. Vi alla brinner för samma sak och om än vi skoteråkare är få till antalet är vi kapabel till väldigt mycket. Mitt mål med skoterbranschen är att vara del av att göra den ännu mer positiv.

Vad har du för förebilder som inspiration till dina produktioner?

Det som drog mig in i skotervärlden var Ruffriders, de har varit en stor inspiration från början. Man tyckte att det var fränt och när man körde skoter ville man känna sig som dem i filmerna. Sen är det mäktigt att få köra med de individerna numera och få lära känna dem.

Hur kom det sig att du startade klädmärket REC Clothing?

Det började med att WILLIAM ”FALKEN” FALKENSSON ville göra sina egna hoodies, jag ville ha falken production loggan att synas när jag var upp till fjällen och skapa mitt eget märke. Sedan har det blivit efterfrågan från fansen att dem ville ha ett märke. Spolar man fram tiden fick jag en vision över en logga som jag gjorde när jag kom hem från service center, det tog några timmar, men tillslut var jag nöjd med resultatet. Då använde jag mig av en sida som tryckte upp kläder åt mig och sedan började jag använda de kläderna. Och i slutet av året beslutade jag att jag bara ska använda mina egna kläder. Utifrån det har jag pressats till att skapa mer olika designer och olika slags klädplagg. En stor del i drivkraften till det hela är dock när man ser att andra gläds av det jag gör. Folk blir inspirerade och det blir som en community.

Har du några samarbetspartners inför denna säsong? 

För den här säsongen är det som vanligt Service center som står bakom mig, de har alltid funnits där när jag har behövt hjälp och de är en favorit för mig. Nytt för i år att jag samarbetar med Drt – Diablo racing team som gör variatorkitt. Sedan har jag stöd från Reveljens Trafikskola & biluthyrning i Östersund, Min salong i Multrå, Fostira – Företagsbyrå, Vidab VVS Isolering samt REC Clothing – Ride With Style. Allt detta är jag otroligt tacksam för, utan dem skulle allting vara så mycket svårare.

William Falkensson

Vi avslutar intervjun med tre snabba frågor till WILLIAM ”FALKEN” FALKENSSON

Häftigaste skoterminnet?

Det är två som poppar ut, ena var en helg i Saxnäs när det dumpade ner 60-70 cm puder över natten. Morgonen efter kunde man surfa längs leden och det var riktigt första känslan man hade av lössnöåkning. Det andra minnet är i Jorm, där det var liknande. Det hade kommit väldigt mycket pudersnö och det var soligt. Det i kombination med kompisgänget, de tre grejerna gör en succéhelg för mig.

Hur ser vi till att skoteråkningen i Sverige förblir hållbar även i framtiden?

Man behöver veta vad som skadar och vad som gynnar skoterbranschen. Sedan behöver man förstå att det man gör kan drabba hela branschen. Skoterförare kan ses på ett sätt som inte är förtjänt, det har blivit mycket bättre på senaste tiden men fördomar lever kvar. Folk har blivit mognare i körningen och alla vill rätt. Man skall inte heller vara rädd för att fråga sig för, det är viktigt att ha rätt information när man skall köra.

Vad är kommande mål med skoterkörningen?

Att leva på det, det är det jag brinner och lever för. Man vill så mycket och gör det man kan, men att se lyckan i framförallt de kommande generationerna när de finner inspiration från mina videos, det är oslagbart. Målet är att göra det man gör fast bättre och bättre.

Vi på Sledtrax önskar WILLIAM ”FALKEN” FALKENSSON stort lycka till och ser fram emot att få ta del av vad denna drivna och passionerade person kommer att åstadkomma i framtiden. Vill ni se mer av honom skall ni klicka in på FALKENSSON eller söka på Falkensson på sociala medier.

Läs fler artiklar om Månadens Profiler

Fortsätt läs

Mer i Reportage

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen