Kontakta oss

Reportage

SNÖSKOTER MECKAT REVELSTOKE

Många har nog tänkt tanken att det skulle vara häftigt att fara till Kanada och köra skoter. Vi på Sledtrax har provat på just detta och kan informera er om att det är mer än så. Det är en otroligt trevlig upplevelse och har man möjligheten att göra en resa så rekommenderar vi starkt att åka till Revelstoke, som ligger i sydvästra delen av Canada i delstaten British Columbia. Revelstoke är nämligen något av ett skoterparadis och vi vill ge er en inblick i vad som erbjuds och hur enkelt det är att göra en resa dit, häng med!

ANLÄNT REVELSTOKE

Anledningarna till att fara och köra snöskoter i Revelstoke är många. Den främsta är nog den enorma mängd av områden som finns att köra på, men även mängden snö Revelstoke årligen får och de otroligt fina vyerna. Det är ett alpinlandskap som aldrig tycks ta slut och som erbjuder skoterkörning av alla de slag. Men för att köra här måste man först ta sig hit.

Full Speed Rentals

Det är faktiskt ganska enkelt att ta sig till Revelstoke, från Sverige går det att ta flertalet flyglinjer och sedan anser vi att det är smidigast att hyra en bil och köra sista biten. Rekommenderat är att flyga till Vancouver, Calgary eller Kelowna. Kör man från Vancouver är bilfärden relativt lång och man kan passa på att ta omvägen förbi Whistler och göra en heldagsutflykt av den resan. Landar man i Calgary tar bilresan ca 5 timmar och längs vägen kommer man att passera mäktiga bergsmassiv som bjuder på spektakulära vyer. Vill man köra så lite bil som möjligt kan man flyga till Kelowna och då är det en bilfärd på 2 timmar och 30 minuter, vilket man snabbt susar igenom samtidigt om man insuper alla intryck från de läckra områdena man passerar.

Stugor som Full Speed erbjuder

Framme i Revelstoke kan vi på Sledtrax starkt rekommendera att köra en helhetslösning från Full Speed Rentals. Dem erbjuder nämligen allt man kan önska. Boende i fräscha och rymliga stugor med fullstort kök samt spabad. Skoterleden som tar en till Boulder Mountain går direkt från stugan och man är uppe på berget på nolltid.

Vardagsrum

Hyrflottan består av årets modell av lössnöskotrar i olika längder och dem har även snowbikes för den föredrar det. Man kan även passa på att hyra komplett kitt med lavinutrustning för att slippa ta med det hemifrån. Skulle man sedan vilja utforska mer avlägsna områden går det att hyra släpvagnar med plats upp till 6st skotrar. Dessutom är personalen här, likt folket i övriga staden, enormt trevliga och hjälpsamma.

Snowbikes

Skoterkörningen i Revelstoke är helt fantastisk och det finns körning för alla här. Om man vill köra ledturer finns det enorma områden att färdas igenom på pistade skoterleder. Är man istället intresserad av lössnöåkning i den alpina miljön kommer man inte att bli besviken. Och skulle det vara så att suget efter teknisk skogsåkning pockar på finns här mil efter mil med orörd terräng av gammal skog som bjuder in till läcker körning. Det är en slående upplevelse att kunna välja bland allt detta och samtidigt blicka ut över bergsmassiven som stäcker sig ut mot horisonten.

Skoteråkning i Revelstoke

Extra häftigt är det att man nere i staden ofta har varmt väder och måttligt med snö. Det känns som att man kör in i en annan värld när man kör längs bergen och snödjupet bara ökar och ökar. Skoterfärden börjar oftast på ca 700 höjdmeter och när man tagit sig upp till de alpina områdena befinner man sig mellan 2000-3000 meters höjd. Något man dock skall ha i åtanke när man far fram över denna terräng är de risker som finns. Man måste tänka på hur snön är, försöka vara klok i vägvalen och framförallt lyssna på de lokala förarna och guiderna. Det rekommenderas inte att chansa och köra ner för branta partier utan att veta om det finns någon annan väg tillbaka, för då är risken stor att man för åka helikopter åter.

Revelstoke Stad

När skoterdagen väl tagit slut finns det mycket att göra både i och runt om staden. I den lilla och mycket mysiga stadskärnan finns det gott om restauranger, barer och butiker.

Shopping I Revelstoke

Trots att det bara är cirka 7500 fast boende är utbudet väldigt bra, detta är kanske tack vare den allt ökade turismen som vid högsäsong drar hit mycket folk. Det är inte bara skoteråkande som lockas till detta ställe, Revelstoke har även den skidanläggning som har största fallhöjden i hela Nordamerika och oavsett om man är intresserad av skidåkning eller ej så bör man ta gondolen en sväng och njuta av utsikten.

Skidanläggning Revelstoke

Andra häftiga utflyktsmål är de naturliga värma källorna som finns runt om Revelstoke. Här man bada utomhus mitt i vintern i de geotermiskt uppvärmda vattenkällorna.

Att fara till paradiset är alltså inte så svårt. En flygbiljett och en hyrbil är allt som krävs, resten finns redan på plats i Revelstoke. Givetvis kommer det att kosta en del pengar, men upplevelsen är svårslagen och det kommer att vara ett minne för livet. Vi på Sledtrax kan varmt rekommendera Revelstoke som resmål.

Boka din resa genom FULL SPEED RENTALS

Läs fler REPORTAGE

Fortsätt läs

Mer i Reportage

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen