Kontakta oss

Reportage

ÖHLINS CENTER I SKELLEFTEÅ

Ett stenkast utanför Skellefteå, i byn Östra Falmark hittar man något väldigt intressant. Här filas det på prototyper och det justeras in i minsta detalj. Nya maskiner kommer in och en stund senare åker nya produkter ut på marknaden. Med en kliniskt ren verkstad och ett välordnat showroom kan man här få aningar om vad som föregår hos Öhlins Center, som drivs av den mycket erfarne Mikael Nordström. Vi passade på att ta en sväng förbi Öhlins Center för att ta pulsen och höra vad som är i kikaren för detta rykande heta företag, följ med!

Öhlinscenter i Skellefteå

Att Öhlins är ett otroligt välrenommerat företag, det är det inget tvivel om. De har genom åren levererat produkter av allra högsta klass till mängder av racingstall. Det är stötdämpare i alla möjliga konfigurationer till alla tänkbara fordon. Bilar, motorcyklar, cyklar, fyrhjulingar och snöskotrar är bara ett axplock av de fordon som fått ta del av de guldfärgade stötdämparna. Ständig utveckling med en gedigen ryggsäck av kunskap och erfarenhet, det är grundande för att bibehålla den kvalitetsstämpel som pryder märket. Detta är något som Öhlins Center, med hjälp av Mikael Nordström, ser till att få med i de nya och heta produkterna som kommer ut till marknaden när det gäller snöskotrar och ATV:s.

Vem är Mikael och hur har han tagit sig till den plats han är på idag inom stötdämparbranschen? Det frågade vi oss själva och efter en intervju står det klart för oss att det finns gott om historia bakom denna person. Racing-intresset har alltid varit stort och redan på 80-talet började de på allvar att justera i stötdämpare och detta är något som sedan tagit fart. Vidare erfarenhet inom racing tillkom när Mikael under 90-talet spenderade ett antal höstar i USA med Tim Bender. Från 1995 till 2001 tävlade han i dragracing och kontaktnätet byggdes upp allt eftersom.

Mikael Nordström

När det kom till stötdämpare på den tiden fanns det ingen tvekan om vilket märke som var i framkant, speciellt när det gällde motorcyklar och cross-motorcyklar. Racing låg nära hjärtat för Mikael, intresset för tekniken var stort och det låg i sin natur att samarbetet mellan MNR och Öhlins skulle ta fäste. Till en början tillhandahöll MNR service av Öhlins produkter och sålde de produkter som fanns i katalogen men med tiden utvecklade detta och blev något större än så. Nu tas det fram nya produkter till både snöskotrar och ATV:s, här hanteras nämligen Öhlins R&D till snöskoter och ATV. Sedan går leveranserna vidare direkt till återförsäljare.

Verksamheten idag går på full styrka för att få fram det bästa och mest kvalitativa stötdämparna på marknaden och med dagens höga tempo i inte minst skoterbranschen är det mycket att hantera. Nya modeller kommer ständigt fram och nya marknader kräver uppmärksamhet. Detta sköter Öhlins Center med bravur och det sker ständigt provningar, prototyp-tillverkningar och utvärderingar av nya lösningar. Sedan erbjuds det även produkter från hela Öhlins sortiment, vilket innebär att man även har produkter till bilar, motorcyklar, MX och enduro och utöver detta görs även mängder av specialapplikationer till övriga fordon och maskiner.

Blickar vi framåt för Öhlins Center är siktet inställt mot toppen, planer för vidare testanläggningar är i startgroparna och ytterligare produktsegment skall komma in under vingarna för företaget. Det som är närmast till hands är stötdämpare för mountainbikes. Här kommer det överlappande intresset som finns hos exempelvis många skoterförare att få en gemensam nämnare, något som ger goda möjligheter för kunder att få den bästa tänkbara servicen och hjälpen med stötdämparna året runt, oavsett vad det gäller för fordon.

Vi på Sledtrax är imponerade över verksamheten som bedrivs här samt den kunskap som finns inom väggarna. Sedan ser vi med nyfikna ögon fram emot att se de skapelser som kommer att komma ut på marknaden genom Öhlins Center.Vill ni se mer om de produkter som finns här skall ni kika in [Öhlins Center]

Läs fler Reportage

Fortsätt läs

Mer i Reportage

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen