Kontakta oss

Reportage

MODSHOP & FXR SHOPPEN

Beläget i den lilla inlandsorten Arvidsjaur finner vi himmelriket när det gäller eftermarknadsprylar och skoterkläder. En eftermarknadsbutik som erbjuder de hetaste smällkaramellerna och med ett flertal års erfarenhet inom branschen och ett genuint intresse för skoteråkning har de mer än ett ess i rockärmen när det gäller modifiering och skotertillbehör. Följ med när Sledtrax tar ett kliv innanför dörrarna på inget mindre än MODSHOP och FXR SHOPPEN.

Modshop & FXR-Shoppen

MODSHOP

Grundplattformen är NTC – Norrlands teknikcenter, ett namn som många av er säkerligen känner igen och som kanske till och med förknippar det med Yamaha? NTC var nämligen till en början återförsäljare för Yamaha och redan på den tiden fanns ett gediget intresse för ombyggnationer av sina egna maskiner. Intresset för att modifiera skotrar växte och på den vägen väcktes tanken om att förändra verksamheten och rikta in sig mer på eftermarknadsprylar och tillbehör som rör skoteråkning.

2012 blev idé till verklighet och förändringarnas tider för verksamheten skedde då fokus flyttades från försäljning av maskiner till att successivt förvandlas till det eftermarknadsparadis det är idag.
–  Vi vill att kunden ska kunna stärka den maskin de har istället för att kosta på en enorm mellanskillnad till en ny maskin. Vi vill att kunden med några ynka tusenlappar ska kunna anpassa sin befintliga maskin efter sina egna behov, och på så vis maximera det du får ut av körningen mellan dig som förare och din maskin, säger Magnus.

Mattias & Magnus

MODSHOP med SKINZ produkter för LYNX

Modshop har ett väldigt nära samarbete med Skinz och de åker över till staterna minst en gång per år för att hålla sig uppdaterade och insatta i produkterna samt för att uppdatera sig om vad som efterfrågas på den andra sidan av atlanten för att de ska få en inblick i vad som är attraktivt och användbart på vår marknad. Mattias berättar att amerikanarna alltid har varit oerhört nyfikna på Lynx i och med att det märket inte finns i USA. Därför har de inte heller funnits prylar från Skinz speciellt anpassat för Lynx. 
-Vi hade länge haft en tanke om att skicka över en maskin för att ta fram produkter som passar men det stannade oftast vid tanken hur vi skulle kunna genomföra det, men till sist blev det äntligen av, säger Mattias och skiner upp.

Hösten 2018 skickades en Lynx boondocker 3900 över till andra sidan atlanten för att påbörja processen. Boondockern provkördes, den plockades isär och studerades in i minsta detalj. Skissandet var igång och så även produktionen och nedan har ni det slutgiltiga resultatet. Världens första Lynx med skinzprodukter framtaget enkom för Lynx.

– Att vara först i världen med produkter som är Lynxspecifika känns fantastiskt roligt. Magnus flikar även in att om ni passerar Arvidsjaur, tveka inte på att komma in för att klämma och känna, ja kanske till och med provköra denna världsnyhet.

LYNX med SKINZ Produkter

De vi finner på Lynxen från Skinz är en ny frontbåge med deformationszoon som är inspirerad av Rasmussen bågen, färgmatchad med Lynx egna färger. Headlight delete kit, som dessutom är första kitet från skinz som finns i fler färger än svart. Rasmussen styre som är modell smalare där hooken landar i handflatan för maximalt grepp och bästa känsla. Väl på styret hittar vi även skinz bromsahandtag, TKI bromsvätskebehållare, RSI gasblock och framflyttad styrstång. Låter vi blicken falla längre ner finner vi Air frame fotsteg som endast passar Lynx, Concept a-armar som ger högre markfrigån. Lynx bakbåge med ett större avstånd mellan baklyse och lyftbåge för att minska snö/isbildning. Den har även en annan vinkel som gör att den lyftbågen kommer längre bak och blir därmed mer lyftvänlig. Vi finner även en Lynxspecifik dyna för att maximera rörelsefriheten.

Förutom Skinzprodukter har de i framvagn valt att lägga till det mycket omtalade guldet, Öhlins TTX dämpare. Öhlins finner vi även i boggien.

Modshop

FXR SHOPPEN

I den vänstra delen av butiken finner vi FXR shoppen som idag är Sveriges enda renodlade FXR-butik. Här finner du hela FXR-sortimentet, allt från reservdelar till hjälmar till ett komplett ställ. Trots en begränsad yta har de lyckats jobba fram en väl genomtänkt och mäktig butik med ett enormt utbud.
– Vi har sålt FXR sedan 2005 och det gör att vi har en enorm produktkunskap att dela med oss av. Modshop och FXR shoppen kompletterar dessutom varandra på ett fint sätt vilket gör att vi kan erbjuda kunden allt de kan tänkas behöva.

FXR shoppen

Har ni vägarna förbi Arvidsjaur? Tveka inte på att kika in på Modshop FXR shoppen. Det är minst sagt en unik butik med hjälpsam och tillmötesgående personal som besitter en enorm produktkunskap inom alla märken.

Läs mer om MODSHOP

Läs mer OM FXR-SHOPPEN

Fortsätt läs

Mer i Reportage

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen