Kontakta oss

Reportage

TORDS MOTORSERVICE – DEN STORA HANDLAREN I DEN LILLA BYN

Tords motorservice AB är kanske ett namn som många känner till, om inte annat bör man göra det då de är en av Sveriges största handlare av Ski-doo skotrar. Det i sig är en stor bedrift men det kanske häftigaste är att man lyckas så bra i den lilla byn Bredåker med runt 600 invånare. Hur man kan lyckats så bra ska vi ta reda på nu när Sledtrax är på besök i den populära butiken.

Tords Motorservice

Tords motorservice startades redan 1980 av Tord och Eva och racingen har funnits med sedan starten. Tord har alltid haft ett brinnande intresse för snöskotrar och med stort kunnande och bra service har kunderna ökat genom åren. 2015 tog sonen Stefan över rodret som även han har ett brinnande intresse för racing, han har även tävlat en hel del i skotercross tidigare. Tillsammans har de genom åren byggt upp en stabil och stark verksamhet vilket märks på försäljningssiffrorna då de är en av Sveriges absolut största handlare på Ski-doo. Det är riktigt imponerande om man ser till storleken på byn där butiken ligger! Trots att man redan är stor på Ski-doo och har ambitioner på att växa får man aldrig bli för stor för den lilla kunden. Som önskar en god relation till sin handlare samtidigt som han behöver hjälp med bra service och reparationer.

Stefan på Tords Motorservice

Att vara störst är med andra ord inte alltid detsamma som att vara bäst enligt Stefan och poängterar hur viktigt det är med god service och att hålla koll på eftermarknaden. Därför satsar man hårt på sin verkstadssida för att hinna med den service som krävs på sålda maskiner. På det sättet behåller man förtroendet hos kunden och de kommer tillbaka när det är dags för en ny maskin. Han berättar även att många åker till sin stuga i fjällen och på vägen hem passerar de verkstaden i Bredåker och lämnar maskinerna för reparation av skador eller för service. Den smidigheten är väldigt uppskattad och gör skoterlivet lättare för kunderna. 

Showroom Tords Motorservice

Det är inte bara nya och begagnade skotrar man kan hitta i butiken, Tords Motorservice har även Skandinaviens största snöskoterdemontering.  Man köper in ett hundratal nyare krockade skotrar årligen från försäkringsbolagen som därefter demonteras och säljs i delar. Det stora utbudet på delar säljs på hemsidans webbshop där man enkelt kan söka på en specifik del eller använda sig av en meny för att hitta det man söker. Delarna man hittar här kommer från alla fem stora skotertillverkare, från lite äldre till nästan helt nya delar.

Showroom Tords Motorservice

Även framtiden ser ljus ut med målet är att fortsätta utveckla firman och man kikar ständigt på nya samarbeten och affärsmöjligheter. Hela Luleå älvdal är dessutom inne i en expansionsfas gällande turism som Stefan kikar närmare på. Tords motorservice kommer även att satsa mer på nya sommarprodukter och mest troligt blir det även ett nybygge av en ny firma inom ett antal år.

Showroom Tords Motorservice

Det satsas med andra ord för fullt i Bredåker där mycket är på gång och med ett hårt och fokuserat arbete ser man väldigt lust på framtiden.

Besök TORDS MOTORSERVICE

Läs fler REPORTAGE

Fortsätt läs

Mer i Reportage

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen