Kontakta oss

Trax impressions

POLARIS TITAN 650 ADVENTURE – EN LÄTT JÄTTE I POLARISFAMILJEN!

En av Polaris STORA nyheter är Polaris Titan 650 Nordic Pro, med lättare och smidigare Matryx-chassi, 650 Patriot™-motor och nykonstruerad Boggie – den har vi inte fått smaka på än, men under några dagar i fantastiska West Yellowstone hade vi förmånen att provköra USA-modellen Polaris Titan 650 Adventure, Titansyskonet som i stället korsar Atlanten i en nordisk version, specialanpassad för våra förhållanden.

Kanske piggast i 600-klassen

Som enda bredbandaren i sällskapet fick vår Polaris Titan 650 Adventure visa vad den gick för redan på vägen ut mot de vita vidderna, på de breda väl sladdade lederna var det högt tempo och många härliga kurvor att passera. Det var med lätthet vi höll samma takt som övriga maskiner, 650 Patriot™-motorn var riktigt pigg och svarade snabbt vid gaspådrag, det var nästan svårt att tro att det ”bara” var 650 cc under huven.

Motorn är känd för att ha god bränsleekonomi, inte minst viktigt vid långfärder där bensinstationerna inte står på rad. Precis som sig bör på en bredbandare sitter det växellåda med hög- och lågväxel samt back, som vi fann väldigt lättväxlad med distinkta och fasta lägen. Elstart är monterad som standard, vilket förstås är skönt att ha. Ytterligare ett plus får Polaris Titan 650 Adventure för den väl fungerande kylningen, den var aldrig nära att gå varm under hela dagen.

Smidig och lätt att manövrera

Att sätta Matryx-chassit på Polaris Titan 650 Adventure upplevde vi som ett gott val, det var en riktigt smidig maskin vi fick köra. Vi satt bekvämt och kunde enkelt förflytta oss på den avsmalnade dynan. Vår skoter var utrustad med dubbeldyna vilket inte den skandinaviska maskinen kommer att ha som standard, men om man vill åka två på den är det enkelt att köpa till och montera passagerardyna. När det gäller fjädring är det tvärtom den skandinaviska modellen som får extra allt, då den utrustas med Fox® QS3 Clicker stötdämpare både fram och bak. Då vi på vår provkörning tyckte att Polaris Titan 650 Adventure hade riktigt bra fjädring, ser vi fram emot att köra Nordic Pro:n när den dyker upp i Sverige. Ytterligare en nyhet är TrailBreaker-skidorna med vassare köl, bättre bärförmåga samt förbättrade backegenskaper. När det gäller backegenskaper måste vi också nämna den nya boggin BackTrak20, som gör det väldigt enkelt att backa i djupsnö. Under provkörningen klev mattan enkelt upp på snön istället för att gräva sig nedåt när vi backade.

Finesser för föraren 

Man sitter skyddat bakom en hög ruta, skönt när kylan biter eller snön yr omkring. Handtagsvärmare såväl som tumvärmare justeras automatiskt beroende på omgivande temperatur och vindavkylning, för att alltid hålla värmeläget du ställt in. Det sitter 7S Display med Ride Command som standard, en bra nyhet där GPS är inbyggd och man även kan lägga till kompisar som använder samma sorts display för att se var de befinner sig när man är ute och kör tillsammans. Vi upplevde förarmiljön som mycket god under vår körning, vi höll oss varma under hela färden och displayen var överskådlig samt lättläst.

På Polaris Titan 650 Adventure sitter ett rejält lastrack som tål en vikt av hela 57kg, man kan enkelt montera packlådor, redskapshållare och andra bra att ha saker med Lock & Ride Flex systemet. Standard är också LED-ljus samt bakre belysning med backljus. Ytterligare en praktisk finess är att man med enkelt handgrepp kan montera av och på stänkskyddet om man tex vill ut och spåra i djupsnö.

Sammanfattningsvis

Polaris Titan 650 Adventure ger ett smidigt intryck, en arbetsmaskin som har känslan av crossover. Vi har inte provat dra tungt med den, men på led och i djupsnö gick den riktigt bra. Vi tror att den kommer bli en bra familjemaskin med pulka bakom, med lågväxeln bör 650-motorn även klara mer utmanande uppgifter som veddragning i besvärlig terräng. Med tanke på prislappen på nya snöskotrar är det en klar fördel att de har breda användningsområden. Polaris Titan 650 Adventure får vi inte se här hemma, men vi ser fram emot att välkomna Polaris Titan 650 Nordic Pro på den skandinaviska marknaden!

Försäkra din Snöskoter via SVEDEA

Försäkra din Snöskoter via DINA FÖRSÄKRINGAR

Gillar ni kläderna? Kika in 509

Läs några Sledtrax Testar

Beställ din POLARIS SNOWCHECK

Kontakta din lokala Polaris handlare:

NORRA SVERIGE:

LINDROTHS MOTORCENTER

TORD´S MOTORSERVICE

KALIX MASKINER

HÄLLGRENS MOTOR

TIDY POWERSPORTS

BILHUSET I PITEÅ

YNGVESSONS MASKIN

CAMP GAUTO

MELLERSTA SVERIGE:

LAPAB

EFFEKT POWERSTORE

ABRIS SJÖ & SNÖ

ÅSARNAS SKOTERSERVICE

MOTORHUSET

POWERSPORT CENTER

SALAB

PROENGINE

Fortsätt läs

Mer i Trax impressions

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen