Kontakta oss

Nyheter

SVEDEA TIPSAR INFÖR SKOTERKÖP

Är det dags att uppgradera ditt skoterägande i år? Då finns några saker som kan vara bra att fundera på innan du bestämmer dig för vilken skoter du vill ha. Vad du är ute efter, vilka krav, behov och önskemål har du och hur mycket pengar är beredd att lägga ut? Svedea hjälper dig på vägen.

Din första snöskoter?

Är du en ovan förare som aldrig ägt en skoter bör du välja en lättmanövrerad modell som inte väger för mycket. Tänk också på att det finns olika motorstorlekar att ta hänsyn till. En mindre effektstark skoter är i regel enklare att hantera om man är nybörjare. Självklart behöver du också rätt förarbehörighet, läs mer här.

Hur ska du använda skotern?

Att välja snöskoter beror bl a på vad du ska använda den till. Det finns flera typer av modeller och motorstorlekar för olika ändamål, som skotrar helt anpassade för lössnöåkning, ledåkning eller arbete. Tekniken går dock snabbt framåt, så kontakta gärna en handlare för mer information.

Ska du köpa ny skoter?

En fabriksny snöskoter lockar naturligtvis. Du kan få precis vad du önskar med den utrustningen och tillbehören du vill ha. Med en ny skoter får du även garantier och en ökad trygghet när du köper genom en auktoriserad handlare.

Ska du köpa begagnad skoter?

En begagnad snöskoter är betydligt billigare i inköp och har en mindre värdeminskning. Självklart får du inte en fabriksny maskin, men även begagnade snöskotrar kan ha tagits om hand väl och kan vara i jättefint skick. En begagnad skoter behöver med andra ord inte innebära ett sämre köp. Hittar du en pärla så undersök den ordentligt och fråga om servicehistorik. Här kan du läsa mer om att köpa begagnat. 

Ska du köpa skoter av handlare?

Att köpa hos en handlare är tryggast. De är proffs som verkligen behärskar alla aspekter av skoterägande. Ett köp via skoterhandlare innebär också att konsumentköplagen gäller. 

Ska du köpa skoter privat?

Vid köp av en privatperson ställs lite större krav på dig. Här gäller köplagen som ger dig sämre skydd jämfört med om du köper hos en handlare. Samtidigt finns chans att göra ett riktigt bra köp.

Försäkra din Snöskoter via Svedea

Läs fler NYHETER

Fortsätt läs

Mer i Nyheter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen