Kontakta oss

Nyheter

TOBE får ny VD och ökar fokuset på produktutveckling

Tommy Abrahamsson går in som ny vd för TOBE och ger därmed företagets grundare och tidigare vd, Tomas Berntsson, utökat utrymme att fokusera på produktutveckling och marknad. Det känns jätteroligt att gå in i ett globalt, lokalt tillväxtföretag med väldigt sug från kunderna efter nya produkter, säger Tommy Abrahamsson.

TOBE är företaget i byn Solberg utanför jämtländska Hammerdal, som också har en avdelning i Denver, Colorado. Utvecklingen de senaste har varit så stark att de nu, för första gången, valt att ta in en extern vd. Den nya vd:n heter Tommy Abrahamsson, bor i Åre i Jämtland och kommer närmast från posten som vd för Norrlands största mäss- och eventbolag, Nolia AB.

–  Jag går från ett företag som haft en enormt utveckling till ett annat företag i snabb tillväxt, säger den nye vd:n. TOBE:s styrelseordförande, Jan Eric Bergström, ser utvecklingen som naturlig.

– Vi behöver förstärka ledningsresurserna, helt enkelt för att vi är inne i en tillväxtfas. Sedan behöver vi satsa mer på marknads- och produktveckling. Tomas Berntsson får nu möjlighet att lägga mer tid och fokusera på dessa områden, säger Jan Eric Bergström.

Tomas Berntsson själv beskriver hur han nu går från att behöva lägga en stor del av sin tid på företagandet till att vidareutveckla företagets produkter.

– Sedan vi 2010 har vi valt att fokusera på ett premiumsegment av funktionskläder för användare som vistas i krävande miljöer. Sedan det beslutet togs har utvecklingen varit enorm, säger han.

I dag tillverkar TOBE sina kläder med skaldesign uppbyggda av extremt slitstarka yttertyg och med kevlarförstärkningar i slitageområden, till exempel knän, insida ben och benslut. Dessutom har plaggen, som utvecklas tillsammans med Sympatex, en vattenpelare på hela 45000 millimeter och en mycket hög andningsförmåga.

Vi har tagit i när det gäller specifikationerna av en anledning. Många av våra kunder är skoteråkare och så kallade backcountry-skidåkare som utsätter sina plagg för enorma påfrestningar samtidigt som de kräver att plaggen ska vara lätta, kunna andas, vara helt vindtäta och vattentäta, säger Tomas Berntsson.

Han pekar på att kläderna har en unik design. TOBE har med min egen bakgrund som skoteråkande skidåkare alltid haft en fot i både snöskoterbranschen och sportbranschen. Det gör att våra kläder inte ser ut som motorsport-kläder utan har en design med detaljer och funktioner som gör att de fungerar för flera sporter.

De overaller vi bland annat tillverkar är ett bra exempel i sig. Det är en kompromisslös produkt som på ett handgripligt sätt hanterar de miljöer och påfrestningar våra kunder utsätter sig för oavsett om man åker snöskoter i Sverige eller lägger pudersvängar på skidor i Kanada, säger Tomas Berntsson.

Nye vd:n, Tommy Abrahamsson är nyss hemkommen från en resa till USA där TOBE deltagit på ett antal mässor, både som utställare och med att serva sina återförsäljare som ställt ut.

Jag ser hur resten av branschen följer det vi gör. Alla andra märken i samma segment förhåller sig till oss på ett eller annat sätt, men det är vi som leder utvecklingen och har ett genomtänkt koncept.

Han är också glad över att nu leda ett företag med en stark vision och ett högt kvalitetsmedvetande. Det är kvaliteten och de unika funktionerna, baserat på ett beprövat koncept, som varit företagets styrka. Min roll är att ge företaget möjlighet att göra mer av denna vision så att vi kan växa ytterligare, säger Tommy Abrahamsson.

Fortsätt läs

Mer i Nyheter

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen