Kontakta oss

Trax impressions

YAMAHA TRANSPORTER 600

Yamaha Transporter såg dagens ljus för första gången 2019 och var en snöskoter som många hade längtat efter hos Yamaha, en potent 2-taktare med en kostym som skulle passa många ändamål. Under Yamaha´s snowshoot i våras fick vi chansen att känna på transportern igen och den här gången befann vi oss i Sverige. Snö gick att hitta i överflöd och de här är våra första intryck om maskinen.

Det var grymma förhållanden dagen vi skulle köra Yamaha transporter, snön låg djup efter dom sista dagarnas dump och solen hade sakta börjat värma upp termometern som visade närmare -30 på morgon. Vi går fram till maskinen och med en knapptryckning startar motorn igång, Arctic Cats välbeprövade 600 cc går sött på tomgång i väntan på att bli varm.

Under tiden pratar vi om olika lastalternativ då pakethållaren på tunneln ser rymlig och välformad ut. Att montera på en dubbeldyna ser vi också som ett bra alternativ.

Två versioner av Transporter byggt för olika ändamål

När motorn blivit varm börjar färden längst leden, här känns Yamaha´n trygg och stabil utan att bli tråkig. Framvagn och boggi jobbar bra ihop och sväljer dom ojämnheter vi stöter på utan större problem. Även motor och variator svarar bra på tummens minsta input och inbjuder till lek, det är en bekväm förarmiljö bakom den höga rutan och överblicken på instrumenten är bra.

Mina tankar går genast till den senare delen av säsongen då packningen brukar vara mer omfattande för att vara ute heldagar på fjället, här skulle transportern göra riktigt bra ifrån sig. Att bränsletanken är på nästan 52 liter skvallrar om att det inte borde vara några problem med vårens långturer.

Transporter i lössnö

Det är bra bett i maskinen och vi förstår varför när vi tittar ner, en 57mm camso matta på 154” gömmer sig där och visst gör den ett bra jobb både på led och ospårat. Vi går av leden och tar sikte mot ett berg några kilometer bort, på vägen dit passerar vi stora myrsystem och kan inte hålla oss från att göra några ringar i pudersnön som just kommit. Till slut kommer vi till ett område som liknar det man läser om i sagorna, höglänt terräng med granar som är totalt fullsprängda med snö.

Solen ligger på och ger ett inbjudande intryck av området, vi snirklar oss smygandes fram mellan träden och upplever transporten som lätthanterad och smidig. Vi provar även en mer aggressiv och aktiv körstil i detta område, balansen känns fin och det är inga problem att köra skråandes efter bergssidan. Mångsidigheten finns helt klart där och när tummen går mot styret finns det också ett bra driv. Flippen i boggien fungerar även den superbra om oturen skulle vara framme och man behöver backa sig loss.

Till den här säsongen hittas inga nyheter och det beror helt enkelt på att Yamaha transporter som finns hos handlarna är av 2019 års modell, men det gör den inte mindre intressant. Mångsidigheten finns helt klart där och användningsområdet är stort, ta den på en riktig långstyrning eller använd den när du ska jobba i skogen. Valet är ditt och vi är övertygad om att ni inte blir besviken. 

Läs fler Trax Impressions

Kontakta din lokala Yamaha Handlare

Yamahacenter Östersund

Fortsätt läs

Mer i Trax impressions

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen