Kontakta oss

Trax impressions

POLARIS 650 NORDIC PRO 146

Detta är skotermodellen som helt och hållet är framtagen för nordiska förhållanden och som dessutom säljs exklusivt i norden. Med en väldigt potent motor som erbjuder bra bränsleekonomi i kombination med den smidiga matryx platformen har man tagit fram en modell som skall klara det mesta. Vare sig det gäller att plöja skoterled, dra tung last eller bara ta sig ut i naturen med familjen skall denna maskin säkerställa att du kan göra det med ett leende på läpparna. Detta är våra tankar om helt nya Polaris 650 Nordic Pro 146.

Under förra vintern var möjligheterna till att provköra nya modeller minst sagt svår, med en pandemi hängande över oss får man göra det bästa av saken och vi har trots allt fått köra flertalet maskiner som ni kommer att kunna läsa mer om under hösten och början av säsongen. En modell som vi dock inte haft möjlighet att få utmana är en av nyheterna från Polaris, deras 650 Nordic Pro 146. Vi är såklart väldigt nyfikna på modellen då den ser ut att vara tänkt som en riktig bruksmaskin. Där fokus är mångsidighet, komfort samt användarvänlighet.

Om man kollar på nivån av utrustning får man ur kartong med både lastbåge samt lågt monterad dragkrok, något som i många fall brukar ligga som tillval. Vidare har man försett modellen med den senaste och största skärmen som vi vet fungerat riktigt fint på andra modeller som vi har testat. Vi har bland annat kunnat ta hjälp av deras topografiska karta under våra tester i de svenska fjällen. Detta är såklart inte den enda funktionen av nya displayen, en väldigt bra touch display gör det enkelt att navigera i menyerna där man hittar många vettiga funktioner. På denna modell kan man till exempel justera handtagsvärmen på ett mycket detaljerat sätt för att säkerställa att få perfekt temperatur för eget smak och tycke.

Under tidigare provkörningar har Patriot 650 motorn imponerat på oss, och det var för oss självklart att motoralternativet skulle komma att bli tillgängligt i fler modeller framöver. Detta blev också verklighet för nu finner man denna i nästan alla modellerna som erbjuds, Indy, Switchback Voyager, RMK med flera. Dessutom hittar man 650 Patriot motorn i den helt nya modellen, 650 Nordic Pro 146. Motorn är slående lik 850 patriot både i design men framförallt i karaktär. Med ett gassvar som man bara hade kunnat drömma om för ett par år sedan tar upplever man motorn väldigt pigg och alert. Vi förutsätter att man på denna modell har kalibrerat variatorerna för att ge föraren en mjukare gång i maskinen, för vi vet att denna motor har goda möjligheter till busigheter om man det önskar.

Annan fakta om modellen är att framvagnen är justerbar från 39-41”, något som är samma siffror som man för något år sedan såg på de värsta lössnömaskinerna. Detta lovar gott för de gånger man vill ta ut maskinen för frikörning i otrampat terräng. Kombinerat med denna framvagn har man högpresterande IFS dämpare som säkerställer god kontroll även vid val av smalare spårvidd. Baktill ser man att boggien har IGX utförandet vilket bådar gott för en maskin inom crossover segmentet. Slutligen har man låtit bestycka drivlinan med en 38cm bred cobra matta med 51mm kamhöjd.

Vi tycker detta låter som en intressant modell och ser fram emot att se hur modellen kommer att fungera i praktiken. Sedan tycker vi att det är väldigt kul att se att tillverkarna lyssnar på sina kunder och tar fram unika modeller riktat till lokala marknader. Om detta blir en succé det återstår ännu att se.

Läs fler TRAX IMPRESSIONS

Försäkra din Snöskoter via Svedea

Kontakta din lokala Polaris handlare:

SN MOTORSERVICE

SKOTERSERVICE ÖRNSKÖLDSVIK

MOTORHUSET

PROENGINE

LINDROTHS MOTORCENTER

CAMP GAUTO

TIDY POWERSPORTS

Fortsätt läs

Mer i Trax impressions

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen