Kontakta oss

Trax impressions

LYNX BOONDOCKER DS 3900

Artikelserien Traximpressions fortsätter och den här gången är det dags att hissa den vit/blå flaggan och lägga fokus på grannarna i öst för att ta en titt på en av många välslipade maskiner som de har att erbjuda inför säsong 2020. Den går under namnet Branternas Konung, och att namnet trillat dit är knappast slumpmässigt. Följ med när vi delar med oss av första intrycken på en maskin som minst sagt ger förarna de rätta kvalifikationerna för en livlig dag i branterna, nämligen Lynx Boondocker DS 3900. Häng med!

GOTT OCH BLANDAT

Granskar vi innehållsförteckningen finner vi många godsaker som Lynx valt att köra på inför kommande säsong. Lättar vi på huven finner vi 850 motorn med så mycket som 165 livliga hästar att leka av sig med. Detta i förening med den nya pDrive variatorn som numer räknas som lättviktare då det sparat in 1,3kg. Shot finns som tillval för underlättad uppstart, avsmalnad tank samt dyna för en upplevelse av maximal rörelsefrihet, LFS framfjädring för längre fjädringsväg och högre markfrigång samt DS tunneln för en rad fördelaktiga köregenskaper.

Boggien har även ny geometri i år för att göra maskin lättare att poppa upp ur snön men också för att skapa bättre kontroll över viktfördelningen. Nya Blade DS+ skidan som ska bidra till en mer förutsägbar maskin. Ja vi kan alla enas om att De har minst sagt försett maskinen med många av de justeringar som efterfrågats.

HUR UPPLEVS BOONDOCKER DS ATT KÖRA?

Gänget sluter upp i Tärändö för provkörning av maskinerna som väntar på startskottet för 2020. Redan när vi närmar oss maskinen väcks en känsla av att det är en väl genomtänkt produkt vi har framför oss där de tänkt till och med en målsättning att låta slumpen ligga kvar i bakspåret.

Vi tar ett kliv upp på LYNX BOONDOCKER DS 3900 för att känna av vilka karaktärsdrag den utstrålar och av plattformen att döma, den avsmalnade tanken och kåporna, samt den smidiga dynan ger dig minst sagt ett intryck om en oerhört smidig maskin. Vi låter blicken jobba neråt, närmare bestämt till boggin där vi till i år finner pps2 boggin där tanken är att ge en flackare vinkel mot snön för ett förbättrat driv i snön, en från vår sida väldigt uppskattad förbättring.

Vi startar färden med härliga pudersvängar och hejdlösa skidres på de myrsystem som vi passerar. Redan här väcks första tanken om hur fjäderlätt den är på skidorna och hur rapp maskinen verkligen upplevs. En Touch på gasen i kombination med ett ryck bakåt och skidorna siktar upp mot det blå. Extremt glädjeframkallande, blir man någonsin för gammal för det här?

Vi söker oss upp mot lite mer sluttande terräng för att få känna lite mer på klättringsegenskaperna. Vi tar sikte på en relativt öppen linje och påbörjar färden uppåt. Den kliver upp på ett fint sätt i snön, den håller sig flytande och bygger upp fart på ett tämligen bra sätt. Vi närmar oss ett brantare parti och att den är lätt på skidorna, det blir vi påmind om även här. Givetvis något som går att justera lite granna med hjälp av fördelning av kroppsvikt men i det stora hela fortfarande aningen lätt på skidorna när det är dags att ta sig an de brantare partierna.

Den avsmalnade tanken samt den dyna som erbjuds original gör att rörelsefriheten är outstanding och frambringar de rätta förutsättningarna när det är dags att utföra de lite mer akrobatiska konsterna, även för oss som tillhör kategorin ”tre äpplen hög”. Med skidspetsarna mot skyn och siktet inställt snett till vänster kastar vi oss runt. En 180 graders vändning utan bekymmer. Den bjuder minst sagt upp till lekfulla ögonblick på ett lättarbetat och mycket hanterbart sätt.

Söker du en lekfull maskin med fina klätteregenskaper samt en helhet som lirar ohyggligt fint är LYNX BOONDOCKER DS 3900 en maskin väl värd att slänga ett extra öga på. 

Läs fler artiklar om LYNX

Kontakta din lokala Lynx handlare

Auto-Blå

E-son

Sixten Nilssons Motorservice

Fortsätt läs

Mer i Trax impressions

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen