Kontakta oss

Trax impressions

ROCKY MOUNTAIN KING 2018 – KORSTÅGET FORTSÄTTER MOT NYA HÖJDER OCH ORÖRDA MYRAR

Slaget om branterna rusar vidare och Polaris ämnar göra vad man kan för att behålla erövrad terräng 2018. Vassaste vapnen i kampen om lössnöåkarna är PRO RMK och Assault, schyssta modeller som kommer till Sverige i inte mindre än åtta varianter. En 600 och sju 800 med mattlängder från 155″ till 174″. Vilken variant föredrar du?

Polaris PRO RMK i AXYS utförande har ju varit med någon säsong nu och behöver väl nästan ingen närmare presentation? Och till 2018 händer egentligen inte så mycket med maskinerna jämfört med 2017. Lite små justeringar här och där och det känns som att Polaris mest bara putsar på sina kronjuveler. Men varför ändra på ett vinnande koncept?
Här kommer i alla fall en liten presentation av modellerna som ingår i buketten av PRO RMK modellerna som kommer till Skandinavien.
Lillebror 600 är även den en fullfjädrad PRO RMK med allt vad det innebär. AXYS plattform, serie 6 matta med 66 mm kamhöjd och i övrigt det mesta som förväntas av en PRO RMK.

800 kubikarna kommer till Sverige och Skandinavien i sex olika varianter. Bland 155″ kan du välja mellan antingen serie 6 matta med 66 mm kamhöjd, eller serie 7 mattan med håriga 76 mm kammar. Dessa kommer sedan med lite olika utrustningsnivåer vad gäller höjd på styren, utförande på instrumentet med mera. Så det gäller att läsa på och bestämma sig för vad man egentligen vill ha.

Även 163″ kommer med båda varianterna av mattor, serie 6 och serie 7. Bara att välja vad som passar just dig bäst. Den längsta varianten av PRO RMK är den mäktiga 174″. Kompromisslös puderexpress som endast kan fås med serie 7 matta med 76 mm kamhöjd.

Familjens svarta får, 800 RMK Assault, vänder sig till de back country åkare som vill hoppa mycket och helt enkelt köra lite hårdare. Kralliga dämpare med racingkänsla lite bredare framvagn än PRO syskonen och ett högt PRO TAPER styre

Att köra då? Vad är det som gör AXYS chassiet så bra? Ja, det första som slår en är balansen och responsen i chassiet. Skotern känns så kompakt på något vis. Polaris AXYS är väldigt lättkörd och extremt lättsvängd, samtidigt som den inger ett väldigt förtroende. Uppträdandet är hela tiden lugnt och tryggt och den hittar sällan, eller aldrig, på några hyss.
Snackar vi ren klättring är givetvis långeman, 174″ klart grymmast. Denna maskin tar enkelt de flesta av oss långt ovanför våra komfortzoner. Räkna kallt med att när du sätter fast en 174″, då har du problem på riktigt. Eller när du måste vända ner igen och inser hur skithögt du egentligen kommit…

163″ är inte långt efter och definitivt en av branschens argaste klättrare. Inte mycket som stoppar denna. Dock lite mer allround än den extrema 174:an. Mest “lagom” i gänget är 155″ som också klättrar och tar sig fram på ett imponerande sätt, men framför allt har den smidighet som de längre maskinerna tappar i takt med att mattlängderna ökar.

Illbattingen Assault riktar sig mer eller mindre åt den busiga delen av publiken. Tar sig på RMK vis fram fantastiskt bra, men bredare spårvidd påverkar smidigheten negativt samtidigt som den blir otroligt mycket stabilare vid hopp och drop, men även efter led. PRO RMK maskinerna trivs över huvud taget inget vidare på preparerade leder. Som de flesta renodlade lössnömaskiner av i dag håller de enbart på att vara anpassade för ett liv i pudret. Visst, det går att transportera sig efter led, men det är definitivt något man måste ta i beaktning när man ska köpa ny skoter. Ledåkning handlar enbart om att transportera sig till nästa “bowl” med dessa maskiner.

Men ute i pudret, jisses, wow, ja det blir nästan svårt att hitta superlativer! Perfekt anpassade för ett liv i lössnön är en Polaris RMK bland det absolut häftigaste vi kan tänka oss. Slaget om branterna och de orörda myrarna rullar vidare.

Fortsätt läs

Mer i Trax impressions

Facebook

Populär läsning

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Till toppen